Mai tarziu, student fiind, am vazut muncitori foarte tineri in restaurante, terase, facand promotii si impartind fluturasi pe strada. In Danemarca si Norvegia am fost socat de faptul ca majoritatea liceenilor au un job part-time. Scolile au parteriate cu firmele locale si acestea primesc elevi in practica platita (e valabil atat pentru supermarketuri, cat si pentru case de avocatura).
Perioada liceului si a primilor ani de facultate are un avantaj unic: nimeni nu se asteapta sa stii ceva, ci doar sa ai vointa, sa inveti repede si sa fii constiincios. Entuziasmul,inteligenta, prospetimea si creativitatea iti sunt acceptate la schimb pentru niste bani, pentru sansa de a-ti incepe viata profesionala si toate beneficiile ce decurg de aici.
Din pacate, optiunile de angajare in etapa aceasta sunt reduse (mai ales in timpul liceului, unde programul e mai strict) si de cele mai multe ori munca se face la negru, leafa e putina, si mai grav e ca nu exista un plan pentru dezvoltarea profesionala a celor aflati la inceput de drum. E de prisos sa spunem ca pilele si relatiile joaca rol decisiv la acest nivel.
In acest context, e salutara initiativa celor de la juniorjobs.ro, primul portal de cariere destinat in exclusivitate tinerilor cu varsta sub 22 de ani. Saitul are doua sectiuni principale in care accesul se face gratuit, pe baza de cont. Una este pentru companii interesate de acest segment de varsta, si cealalta este pentru tineri. Dincolo de posibilitatea gasirii primului loc de munca tinerii au sansa sa socializeze profesional, sa primeasca sfaturi pentru cariera, sa afle mai multe despre companiile pentru care isi doresc sa lucreze. Saitul e simplu construit si redirectioneaza vizitatorii spre conturile sociale ale junior jobs.
Indiferent de portalul de joburi unde aveti cont si de demersurile pe care le faceti pentru a obtine un loc de munca e bine sa stiti ca aici gasiti o atenta selectie de informatii despre cariera si unlearning shop accesibil si pretios.
P.S. La primul job, nu conteaza atat de mult tipul muncii si nici sumele castigate, ci faptul ca se disloca o parte semnificativa din temeri, prejudecati si… lene. Succes!
Articol aparut initial pe www.portalhr.ro. Puteti citi articolul original AICI.
Comentarii articol (1)