Statul este presat sa-si vanda ieftin companiile, titreaza adevarul.ro.
Societatile de pe lista FMI, cum sunt Oltchim sau CFR Marfa, sunt greu de vandut pe o piata dominata de cumparatori pretentiosi, dar mentinerea lor ar costa mai mult decat privatizarea, arata consultantii de la PricewaterhouseCoopers. Piata pe care statul roman trebuie sa iasa acum la vanzare cu firmele nominalizate de Fondul Monetar International este extrem de dificila, cumparatorii sunt pretentiosi, iar banii sunt foarte greu de gasit de catre investitori.
Capital.ro: Sanatatea privata a ajuns in timp-record de la boom in criza.
Dupa ce au tot taiat panglici in ultimii ani, privatii din sanatate au luat acum pozitia de asteptare. Sa fie saturatia pietei sau bajbaielile autoritatilor cauza atator investitii „agatate in cui“ de catre operatori? Prudenta si consolidare: acestea sunt principalele coordonate ale strategiei de afaceri din sanatatea privata in 2013. Noua atitudine din piata vine dupa niste ani buni de prosperitate, in care spitalele si clinicile private apareau ca ciupercile dupa ploaie atat in Bucuresti, cat si in alte orase ale tarii.
Romania, emirat arab? Cum vor investitorii din Orient sa ne cucereasca, se intreaba dailybusiness.ro.
Cu buzunarele pline de petro-dolari, afaceristii arabi au pus ochii pe Romania, fiind interesati de investitii in domeniile strategice. Autoritatile n-ar zice nu. Am putea deveni, astfel, placa turnanta a noii campanii de cucerire a Europei de catre arabi. Qatar, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan. Zeci de investitori din aceste tari s-au aratat interesati de oportunitatile din Romania.
Viata regala la tara. Cum a reinviat Printul Charles economia rurala a Transilvaniei, informeaza jurnalul.ro.
Pasiunea Printului Charles pentru Transilvania a readus la viata economia unor mici comunitati din regiune. Vestea ca insusi Printul mostenitor al coroanei britanice detine mai multe proprietati aici a facut inconjurul lumii, astfel ca azi, satele din inima Ardealului sunt vizitate de mii de turisti straini. Mai mult, odata cu sosirea lor au inceput sa se dezvolte mai multe afaceri rurale traditionale. Chiar daca nu le putem numi businessuri in toata regula, practicarea unor mestesuguri precum tamplaria, fieraria sau tesatoria asigura oamenilor din partea locului un venit in plus.
Sova vrea subsidii pentru concesionarii de autostrazi, scrie romanialibera.ro.
Proasta imagine a Romaniei in ochii marilor bancheri face sa fie fezabil un singur tip de PPP sau de concesiune in cazul autostrazilor, cel in care statul se obliga sa acopere eventualele gauri financiare, reale sau nu, ale investitorilor. Departamentul Proiectelor de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) doreste modificarea Legii Parteneriatului Public-Privat (PPP) astfel incat statului sa i se acorde permisiunea de a sustine investitorii/concesionarii in situatia in care acestia nu obtin profituri si nu pot asigura banii pe care trebuie sa ii returneze bancherilor, anume principalul imprumutului angajat pentru realizarea investitiei si dobanzile aferente.
Comentarii articol (0)