Alexandra Nechita s-a nascut in Romania, pe 27 august 1985, la Vaslui (oras in care Scoala Generala Nr. 8 ii poarta numele) si a inceput sa deseneze la varsta de doi ani. La sapte ani picta in ulei si vopsea acrilica, iar la opt ani a avut prima ei expozitie ce a fost, practic, un spectacol sustinut de ea, la biblioteca orasului Los Angeles. Talentul Alexandrei a fost recunoscut instantaneu si multi oameni au venit sa-i vada minunatele si, de multe ori, fenomenalele picturi. A atras atentia criticilor de arta si a mass-mediei, iar acestia au inceput sa spuna lumii despre acest copil iesit din comun – o artista ce a deprins desenul si culoarea, o artista ce a creat un limbaj vizual propriu, intr-o maniera unica, lirica, figurativa si abstracta.
Prin vocea sa, Alexandra Nechita trezeste speranta, motiveaza si inspira generatiile viitoare in a-si urma visul!
De ce ati ales sa va alaturati campaniei „Romani pentru o lume”?
Am ales sa ma alatur campaniei „Romani pentru o lume” initiata de Fundatia Sergiu Celibidache pentru ca eu cred in perpetuarea informarii asupra valorilor culturale, constiintei sociale si cred foarte mult in implementarea sistemelor pentru a dinamiza romanii, in special pe cei tineri, spre intelegerea importantei recunoasterii trecutului si radacinilor noastre pentru a inainta si a manifesta schimbarea pe care o visam. Am fost foarte norocoasa si binecuvantata sa-mi pot descoperi pasiunea atat de tanara si sa continui sa lupt pentru visele mele de atata timp. Visez ca aceasta oportunitate sa existe pentru fiecare tanar.
Prin „vocea” dvs, in aceasta campanie, se doreste incurajarea romanilor sa isi urmeze visul in segmentul cultural in care activeaza. Ce sfaturi aveti pentru cei care doresc sa va calce pe urme?
Sfatul meu pentru oricine vrea sa ma urmeze este un cliseu, totusi din experienta mea, singura modalitate prin care poti sa faci o schimbare si sa ai succes este sa nu renunti niciodata. Vor fi perioade de triumf fantastic si vor fi momente de infrangere absoluta si, totusi, inauntrul tuturor acestora, se poate gasi pacea si credinta in propriul mestesug si contributia ta catre lume ca fiind prea importanta ca sa renunti. Odata ce iti gasesti scopul, si da, acest scop evolueaza in timp, in lucruri pe care ti le-ai imaginat, dar odata ce gasesti nucleul scopului si pasiunii tale, trebuie sa-l poti folosi ca o unealta nu numai pentru succesul tau personal, dar si pentru succesul comunitatii tale cu care toti impartasim aceasta lume.
Care considerati ca vor fi criteriile care ii vor diferentia, dintre cei inscrisi, pe cei care vor trece de preselectiile concursului din ultima etapa a campaniei?
Cred ca acel criteriul care va diferentia pe cei inscrisi, de la preselectie la etapa finala, va fi faptul ca opera si autorul acesteia trebuie sa exemplifice intr-adevar ceea ce aceasta campanie reprezinta. Intr-adevar, opera in sine, fie ca este o pictura sau o poezie, aceasta trebuie sa fie un exemplu excelent de talent si maiestrie, dar mai departe de aceasta lucrare, oricare ar fi mediu ales, acesta trebuie sa aiba o voce, trebuie sa spuna ceva si sa ofere o parere.
Pentru astfel de romani ca Alexandra Nechita a luat nastere „Romani pentru o lume”, campania nationala de responsabilitate sociala initiata de Fundatia Sergiu Celibidache.
E randul tau sa pui Romania pe harta!
„Romani pentru o lume” reprezinta un omagiu adus marilor personalitati romanesti ce au adus mandrie si glorie Romaniei, peste tot in lume si aduce in atentia fiecaruia dintre noi pe co-nationalii nostri care, prin activitatea lor, raman nemuritori. Finalitatea acestei campanii o constituie organizarea unui concurs national online (pe www.romanipentruolume.ro si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume) de tribut adus culturii sau unei personalitati anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea inscrie astfel incat sa dedice o pictura, o compozitie, o sculptura, un poem, etc. In urma unui vot de specialitate si prin votul sponsorilor, cei selectati vor merge in finala, unde vor fi jurizati de catre un juriu de specialitate si de catre public. Castigatorii vor primi burse de studiu in Romania si in strainatate.
Campania se desfasoara online, la adresa www.romanipentruolume.ro si pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume, unde puteti gasi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundatiei Sergiu Celibidache.
Comentarii articol (0)