Sondaj: doi din trei romani sustin proiectul Rosia Montana, titreaza adevarul.ro.
Romanii cred ca autoritatile trebuie sa sustina proiectul Rosia Montana, dar si exploatarea gazelor de sist, arata un sondaj Sociopol realizat in perioada 23-26 august. Astfel, 68% dintre respondenti au spus ca autoritatile trebuie sa promoveze acest proiect, in timp ce doar 32% au raspuns ca ar trebui sa se opuna proiectului.
Povestea reducerii taxelor: Se sacrifica statul ca sa traim mai bine?, se intreaba dailybusiness.ro.
De la 1 septembrie a intrat in vigoare TVA-ul de 9% la paine, prima micsorare de taxe dupa mai multi ani de austeritate in care ne-am obisnuit cu biruri tot mai mari. Sa fie acesta inceputul unui sir de reduceri ale poverilor fiscale, inclusiv a scaderii CAS, sau doar o masura de ochii electoratului?
Zeci de mii de amenzi pentru soferi in doar trei zile: Procese verbale de peste un milion de euro!, informeaza capital.ro.
Nu demult, Politia Romana anuntase ca a dat nu mai putin de 4.600 de amenzi intr-o singura zi. De asemenea, in perioada 10-23 iunie au fost aplicate 58.335 de sanctiuni contraventionale, dintre care 53.330 pentru nefolosirea centurii de siguranta de catre soferi si pasageri, iar 321 de amenzi pentru nefolosirea castilor de protectie omologate de catre conducatorii de motociclete/mopede.
Inca un cadou de la stat: sisteme de irigatii cedate gratuit, relateaza evz.ro.
Ministerul Agriculturii vrea sa ofere gratuit dreptul de folosinta asupra sistemelor de irigatii unor firme controlate de oamenii de afaceri Ioan Niculae si Culita Tarata, cunoscuti pentru facilitatile primite de la stat. Incapabil sa gestioneze eficient sistemul de irigatii, Ministerul Agriculturii a gasit cea mai "buna" solutie pentru a rezolva problemele din sector. Astfel, institutia vrea sa cedeze cu titlu gratuit, pentru 30 de ani, dreptul de folosinta asupra instalatiilor de irigare unor firme din domeniul agricol, printre care si cele ale oamenilor de afaceri Ioan Niculae si Culita Tarata.
Romanialibera.ro: Studiul BNR privind clauzele abuzive e sublim, dar lipseste cu desavarsire.
In baza legii accesului liber la informatiile de interes public, o asociatie de consiliere a clientilor bancilor a cerut din BNR o copie a studiului de impact privind efectele anularii contractelor cu clauze abuzive. Raspunsul? Studiul nu priveste clauzele abuzive si este, oricum, nefinalizat. Sapand mai adanc am aflat ca cifra avansata ca pagube reprezenta doar o prima estimare, oferita initial de BNR Ministerului Justitiei si “scapata” de acesta presei.
Comentarii articol (1)