Economisiti pana la 70% din timpul necesar pregatirii unui fel de mancare, reduceti consumul de energie electrica sau gaz si pastrati vitaminele legumelor. Acestea ar fi principalele motive pentru care ar trebui sa va luati o oala sub presiune.
In perioada 5 -20 septembrie 2013, puteti economisi 15% pentru oalele sub presiune Sitra Forza din magazinul online www.fraromshop.ro.
Atunci cand folositi o oala sub presiune, trebuie sa respectati cateva reguli pentru a evita orice accident casnic.
Cititi cu atentie instructiunile de utilizare
- Daca oala cumparata este cu adevarat de calitate, trebuie sa aiba un set de instructiuni de utilizare. Nu sariti peste ele! De exemplu, oala sub presiune Sitra Forza de la Sitram are un ghid de utilizare care raspunde tuturor intrebarilor legate de: utilizare, fierbere, spalare etc.
- Daca nu folositi oala corespunzator, exista riscul unor accidente sau arsuri grave.
Utilizati intotdeauna oala cu lichid
- Oala sub presiune trebuie sa aiba minimum 25 cl de lichid, un pahar mare de apa.
- Absenta lichidului poate provoca o supraincalzire si poate duce la functionarea deficitara a oalei.
Inainte de a gati la oala sub presiune, verificati daca are capacul inchis corect
- Fiecare oala sub presiune trebuie sa aiba o schema in care se explica modalitatea de inchidere a capacului.
- Inainte sa inchideti capacul, verificati: regulatorul de presiune, orificiile supapei de securitate, manerele si garnitura.
- Oala este corect inchisa cand manerele capacului si cele ale oalei sunt perfect suprapuse.
Pentru oalele sub presiune Sitra Forza de diferite dimensiuni comercializate de magazinul online www.fraromshop.ro, instructiunile de gatire sunt urmatoarele:
- Dupa ce ati pus alimentele si cantitatea de apa necesara in oala, asezati oala pe foc iute pana la iesirea vaporilor prin regulator.
- Cand oala „suiera”, reduceti focul, mentinind iesirea usoara a vaporilor prin regulator. Din acest moment, puteti incepe cronometrarea timpului de fierbere/gatire.
Nu fortati deschiderea capacului dupa ce timpul de gatire a trecut:
- Dupa ce timpul de fierbere, gatire a trecut, manevrati oala cu atentie.
- Luati oala de pe sursa de gatit si incepeti depresurizarea.
- Plasati oala sub un jet de apa rece timp de un minut.
- Trageti usor regulatorul de presiune pentru a-l ridica la prima treapta si asigurati-va ca nu mai ies vapori prin regulator. Retrageti complet regulatorul sub presiune.
- Deschideti usor capacul rotind in sensul invers al acelor de ceasornic si apasand ferm in jos pana la declansarea dispozitivului de securitate.
Daca vreti sa aveti o mancare gustoasa, respectati timpii de gatire recomandati pentru fiecare tip de aliment in parte.
Asigurati-va ca pentru modelul de oala ales veti putea cumpara diferite accesorii, care se pot deteriora in timp.
Un producator sau un distribuitor serios trebuie sa va asigure ca veti putea gasi piese de schimb ca: regulatorul de presiune, garnituri etc.
Frarom International Est, distribuitor al marcii de oale sub presiune Sitram, va poate furniza orice piesa detasabila in maximum 30 zile de la contactarea producatorului. Produsele distribuite de Frarom International Est pot fi gasite in magazinul online www.fraromshop.ro.
Comentarii articol (1)