Procesul creditelor in franci elvetieni: Din 4.000 de aderenti doar 150 pot da bancile in judecata, scrie dailybusiness.ro.
Peste 4.000 de clienti cu credite in franci elvetieni au aderat la procesul colectiv impotriva bancilor insa doar 150 dintre acestia au intrunit toate cerintele pentru a deveni reclamanti, spune avocatul Gheorghe Piperea.
"Mai sunt doar 14 zile pana la expirarea termenului in care puteti deveni reclamanti in acest proces. Numarul celor care au intrunit toate cerintele pentru a deveni reclamanti este de doar 150", remarca dezamagit avocatul pe pagina sa de Facobook.
Cat vom plati taxa pe autostrazile din Romania, se intreaba capital.ro.
De la sfarsitul anului 2016, in situatia in care lucrarile la prima autostrada in concesiune din Romania vor fi finalizate, soferii vor fi obligati sa achite taxa daca vor sa circule pe tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov.
Despre introducerea taxei pe autostrazile din Romania se vorbeste inca de la intrarea in Uniunea Europeana. Cu toate acestea, autoritatile nu pot impune o taxa pe autostrada in situatia in care reteaua de autostrazi a Romaniei este cea mai mica din Europa: mai putin de 550 de kilometri, nici in prezent tara noastra neavand terminata o autostrada care sa traverseze Romania.
Megalistarea Romgaz. Statul vrea sa obtina 400 de milioane de euro, informeaza evz.ro.
Oferta companiei care a transformat anul trecut 30% din venituri in profit, gratie domeniului in care actizeaza, se va desfasura in perioada 22 – 31 octombrie, potrivit prospectului. In schimb, Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizari din Departamentul pentru Energie, declarase pentru Agerpres ca subscrierile incep astazi si vor fi procesate miercuri.
Pentru investitori si stat se creeaza perspectiva unui castig frumos. Astfel, statul si-a propus sa incaseze intre 1,38 si 1,84 miliarde de lei, respectiv intre 310 si 415 milioane de euro. 85% din actiunile scoase la vanzare sunt destinate investitorilor institutionali, iar restul de 15% micilor investitori. Acestia din urma pot cumpara minim 100 de actiuni fiecare, la un pret de 32 de lei fiecare, deci au nevoie pentru Romgaz de un buget de minim 3.200 de lei.
Nita: privatizarea si liberalizarea sectorului energetic, cele mai bune cai de a dezvolta economia protejand interesele consumatorilor, potrivit adevarul.ro.
Privatizarea si liberalizarea sectorului energetic sunt cele mai bune cai de a dezvolta economia Romaniei, protejand in acelasi timp interesele consumatorilor, a declarat, Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, intr-un comunicat privind listarea Romgaz.
“Suntem incurajati de nivelul initial de interes exprimat fata de Romgaz, atat de investitorii din Romania, cat si de cei de la nivel international. Credem cu tarie ca privatizarea si liberalizarea sectorului energetic sunt cele mai bune cai de a dezvolta in viitor economia noastra, protejand interesele consumatorilor din Romania. In acelasi timp, ne asteptam ca oferta sa fie un sprijin pentru strategia de crestere si internationalizare a Romgaz“, a afirmat oficialul.
Bruxellesul a scos Moldova de pe coridoarele de transport europene, anunta romanialibera.ro.
Moldova nu mai figureaza pe harta coridoarelor esentiale de transport trans-europene ce a fost data publicitatii zilele trecute.
Comisia Europeana (CE) a scos regiunea Moldovei de pe harta retelei trans-europene de transport TEN-T care asigura coeziunea si fluiditatea acestui sector la nivel european. Informatia rezulta din parcurgerea hartilor date publicitatii de catre CE, dupa incheierea reuniunii inter-ministeriale ”Zilele TEN-T” ce a avut loc la Tallinn, Estonia in perioada 16-18 octombrie. La acest eveniment Romania a fost prezentata de doi ministri, anume de catre cel al Transporturilor, Ramona Manescu, si de Dan sova, ministrul Proiectelor de Infrastructura si Investitii Straine.
Comentarii articol (0)