ACCES GRATUIT
Cum a reusit fermierul roman sa scoata legumele si fructele de import de pe rafturile supermarketurilor
Proportia legumelor si fructelor romanesti pe rafturile supermarketurilor s-a dublat in ultimul an, remarca studiul Retailer Scorecard, realizat de organizatia WWF. Daca fermierii romani au fost ajutati de productia buna, pentru a face fata cererii sustinute pe care o implica relatia cu lanturile de retail, industria laptelui a avut de suferit din cauza scandalurilor in care a fost implicata.
Articolul continuă mai jos
Fermierul roman reuseste, usor, usor, sa isi faca loc in grupul privilegiat al furnizorilor marilor lanturi de retail. Productia imbelsugata din acest an, dar si preferintele consumatorilor pentru gustul autentic al legumelor si fructelor romanesti au dublat proportia acestor produse pe rafturile supermarketurilor din Romania, de la 26,85% in 2012, la 52,57% in acest an, potrivit studiului WWF.
Desi au luat act de atentia tot mai mare a consumatorilor romani pentru provenienta legumelor si fructelor, niciuna dintre cele 12 companii incluse in studiu, in functie de cifra de afaceri, nu comercializeaza produse provenite din agricultura ecologica.
Cititi articolul integral pe Business24.ro.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)