Consiliul Investitorilor Romani: Economia ar putea fi sufocata sub povara taxelor, scrie dailybusiness.ro.
Dupa prezentarea rezultatelor negocierilor dintre autoritatile romane si reprezentantii institutiilor financiare internationale, Consiliul Investitorilor Romani (CIR) isi exprima ingrijorarea ca, in lipsa unor masuri de stimulare, economia romaneasca va fi sufocata sub povara taxelor.
Reprezentantii CIR afirma ca au solicitat, "in repetate randuri", scaderea CAS cu 5 puncte procentuale.
Cresterea taxelor si impozitelor va afecta intreg mediul de afaceri din Romania, potrivit capital.ro.
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) dezaproba masurile de crestere a taxelor si impozitelor in anul 2014, considerand ca acestea vor afecta direct si indirect intreg mediul de afaceri din Romania, informeaza Agerpres.
“AOAR intelege necesitatea acoperirii multiplelor cheltuieli bugetare obligatorii, unele fiind generate de masurile inconsecvente adoptate in perioada 2010-2011, dar considera greu de inteles masuri precum cea de crestere a accizei pe combustibili, ca sursa de realizare a lucrarilor de infrastructura, in conditiile in care Guvernul nu adopta masuri de utilizare integrala a fondurilor europene destinate acestui sector”, se arata intr-un comunicat al AOAR.
Cartofii si ouale, campionii scumpirilor la alimente, titreaza evz.ro.
In luna octombrie a acestui an, comparativ cu luna precedenta, cele mai mari cresteri de preturi in categoria marfurilor alimentare s-au inregistrat la cartofi si oua.
Anul acesta, recolta de cartofi a fost buna, insa producatorii au fost nevoiti sa o vanda direct de pe tarla, deoarece nu au spatii de depozitare. In septembrie, un kilogram de cartofi se vindea, in medie, cu 1,5 lei.
Adevarul.ro.: Ce se intampla cu banii tai cand ajung intr-un fond de pensii private. Contributia la Pilonul II creste in 2014 la 4,5%, cea la sistemul public scade
Contributia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creste in 2014 de la 4% la 4,5% din venitul brut al salariatului, potrivit proiectului bugetului asigurarilor sociale pentru anul viitor. In acelasi timp, contributia la sistemul public de pensii scade cu 0,5 puncte procentuale. Astfel, mai multi bani ce urmeaza sa-ti asigure batranetea ajung in administrare privata. Ce se intampla cu ei?
Potrivit Legii 411/2008 privind sistemul de pensii private obligatorii, nivelul contributiilor virate spre administrare privata in Pilonul II (pensii private obligatorii) incepe la 2% in 2008 si creste cu jumatate de procent la fiecare 1 ianuarie, pentru a ajunge la 6% in 2016. in 2009, contributia virata catre Pilonul II a fost inghetata la 2%, in locul unei cresteri de 2,5%, iar in 2010 cresterea contributiei a fost la doar 2,5% in loc de 3%, urmand in fiecare an majorari cu 0,5 puncte procentuale, fara a se mai recupera decalajul fata de calendar.
Bancile au inregistrat pierderi in septembrie, anunta jurnalul.ro.
Provizioanele care s-au ridicat la 612 milioane lei au tras profiturile institutiilor financiare in jos
Sistemul bancar romanesc a inregistrat in luna septembrie o pierdere de 61 de milioane lei, ca urmare a reclasificarii unor credite restructurate, care au determinat bancile sa faca un plus de provizioane de 612 milioane lei. Cu toate astea, sistemul bancar se mentine pe profit de 1,46 miliarde lei, la noua luni.
Comentarii articol (2)