Romanii, sufocati de taxe in 2014. Care sunt efectele si cine le va suporta, scrie dailybusiness.ro.
Pentru 2014 s-a anuntat cresterea sau introducerea unor noi taxe si impozite, precum impozitul forfetar, pe constructii speciale - stalpi, acciza la carburant sau CAS pe venituri din chirii. Vedeti care sunt opiniile specialistilor chestionati de DailyBusiness.ro in ceea ce priveste efectele acestor biruri asupra romanilor.
„Impunerea unor noi taxe si impozite, respectiv cresterea nivelului celor existente in anumite cazuri, vor crea o presiune suplimentara asupra bugetelorcompaniilor dar si asupra celor ale familiilor. In conditiile in care, in ultimii ani, s-a tot vorbit despre faptul ca reducerea consumului a avut, in mod constant, un impact negativ asupra cresterii PIB-ului, noile masuri nu vor face altceva decat sa pastreze acelasi trend, amanand revirimentul consumului si al impactului pozitiv al acestuia in PIB. Cel mai probabil, in 2014, vom asista daca nu la o scadere a consumului privat, cel mult la mentinerea lui la nivelul anului 2013”, a declarat Ana Maria Graure, tax manager in cadrul Accace Romania.
Florin Citu: BNR va da drumul chiar din prima sedinta la lichiditati pe termen lung, anunta capital.ro.
BNR va reduce rezervele minime obligatorii la lei si valuta chiar din prima sedinta din acest an, si va lasa in piata, cu mare intarziere, lichiditate pe termen lung, necesara finantarii economiei, dar reluarea creditarii presupune si masuri de relaxare fiscala, sustine macroeconomistul Florin Citu, citat de mediafax.ro.
BNR a programat pentru miercuri, 8 ianuarie, prima sedinta de politica monetara a Consiliului de Administratie pe anul 2014.
Contribuabilul roman, sufocat de Guvern, titreaza evz.ro.
Romanii nu vor simti beneficiile cresterii economice din 2013 nici anul acesta, dupa ce Executivul a introdus zeci de taxe si impozite noi sau majorate si nu a atras nici banii investitorilor straini, nici fondurile europene disponibile.
Anul agricol bun a contribuit la cresterea produsului intern brut cu 2,7% in primele noua luni din 2013. BNR a reusit sa tina in frau inflatia, astfel ca rata anuala a fost de 1,83% in noiembrie, iar industria a urcat exporturile cu peste 9% in primele 10 luni din 2013.
Start la vanzarea de banci. Un sfert dintre bancile aflate in Romania au fost scoase la mezat. Unele si-au gasit deja cumparator, anunta adevarul.ro.
Ultimii ani au fost tot mai grei pentru sectorul bancar romanesc, iar 2014 nu se deosebeste cu nimic din aceasta perspectiva. Desi cresterea economica a fost reluata, iar Romania este printre performerele Uniunii Europene, rata creditelor neperformante a crescut puternic in ultimii ani, ajungand pana la un record negativ de 21,7% in octombrie 2013 si va mai creste din cauza controalelor demarate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Comentarii articol (0)