Avocat CJUE: Un curs de schimb diferit la acordarea si rambursarea unui imprumut poate fi abuziv, scrie economica.net.
Aplicarea la deblocarea unui imprumut in moneda straina a unui curs de schimb diferit de cel aplicabil rambursarii imprumutului poate fi abuziva, potrivit avocatului general Nils Wahl de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE).
In 29 mai 2008, Kásler si Káslerné Rábai au incheiat cu o banca maghiara un contract de imprumut ipotecar intr-o moneda straina. Banca le-a acordat celor doi un imprumut in valoare de 14.400.000 de forinti maghiari (HUF), ceea ce reprezinta aproximativ 46.469 de euro. Echivalentul in franci elvetieni (CHF) a fost stabilit la 94.240,84 CHF. Potrivit contractului, in afara de cuantumul imprumutului, dobanzile aferente, cheltuielile de administrare, precum si dobanzile de intarziere si celelalte cheltuieli se stabilesc in franci elvetieni, se arata intr-un comunicat al CJUE.
Romanii platesc tot mai multe taxe cu cardul, titreaza dailybusiness.ro.
Valoarea totala a taxelor si impozitelor platite cu cardul in Romania a crescut anul trecut, fata de 2012, cu 36%, la 133 de milioane de lei, acest lucru fiind sustinut de tranzactiile la POS, care au avansat cu 38%, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.
In acelasi timp, numarul de plati cu cardul pentru achitarea taxelor si impozitelor a urcat cu 31%, pana la 372.000, comparativ cu 2012.
Guvernantii promit reducerea facturii la curent, informeaza evz.ro.
Parlamentul a readoptat Legea privind subventiile pentru energia verde,care a fost retrimisa la vot de catre presedintele Traian Basescu.
Numarul de certificate verzi pentru marii consumatori din energie poate fi redus cu 85%, conform ultimelor aprobari ale Comisiei Europene de la sfarsitul anului, a afirmat, ieri, in Guvern, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, scrie Mediafax.
Sectorul de constructii, pe minus in 2013: romanii au construit cu aproape 10% mai putine locuinte noi anul trecut fata de 2012, mentioneaza adevarul.ro.
In anul 2013, comparativ cu anul 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 0,6%. Pe elemente de structura, lucrarile de constructii noi au scazut cu 9,4%, potrivit INS.
La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 27,5%, respectiv cu 12,7%.
Comentarii articol (0)