Petrom a stabilit primul pret de piata al gazului. E putin peste cel al populatiei, scrie economica.net.
Pentru prima data, Petrom a scos la vanzare gaz pe bursa si cere un pret de 266 de dolari pe mia de metri cubi. Putin peste pretul gazului pentru populatie si mult sub pretul gazului de import.
In premiera in Romania, Petrom a scos la vanzare pe bursa o cantitate de 106.000 de MWh, circa 9,66 de milioane de metri cubi de gaze la un pret de 82,5 lei/MWh, sau 875 de lei mia de metri cubi. In dolari, pretul ar fi de 266 pe mia de metri cubi, cu circa 30 de dolari peste pretul reglementat al populatiei - 12% si mult mai mic decat pretul gazului de import, de circa 350 de dolari, si mai mic si decat pretul reglementat al consumatrilor industriali, care este de circa 300 de dolari. Licitatia se va tine in 21 ianuarie.
Razboiul clienti-banci continua. Vor renunta institutiile financiare la clauzele abuzive?, se intreaba dailybusiness.ro.
Bancile au pierdut mai multe procese in ultimii ani, dupa ce tribunalele au dat sentinte favorabile in cazul a mii de clienti, incat acestora li se elimina clauzele abuzive sau chiar li se reduce considerabil dobanda. Care sunt efectele acestor hotarari, vor disparea clauzele abuzive?
Conform avocatilor Gheorghe Piperea si Marius Coltuc, numarul proceselor pierdute irevocabil de bancile locale se ridica la circa 3.000.
Romania, un nou paradis fiscal?, titreaza capital.ro.
Investitorii romani sunt incurajati sa-si tina banii in tara. Romania devine la fel de prietenoasa ca Cipru sau Olanda, tari foarte tentante pentru inregistrarea afacerilor. Din 2014, regimul fiscal de tip holding este reglementat in Codul fiscal
Romania are, in premiera, prevederi fiscale de tip holding. Este vorba de un regim simplu care indeplineste cele doua conditii minimale necesare pentru functionarea holdingului: scutiri de impozit pe castigurile de capital si pe dividende. In acelasi timp, nu sunt impozitate nici veniturile din lichidare obtinute de societatea holding din vanzarea titlurilor de participare in filialele pe care le detine. Relaxarea ar putea impulsiona stabilirea holdingurilor in Romania.
Oficial ne merge bine! Cresterea economica-record nu a alungat criza, informeaza evz.ro.
Produsul intern brut al Romaniei a avansat, surprinzator, in 2013, cu 3,5%, cel mai mult dintre toate tarile Uniunii Europene. Un prim semnal ar fi ca a fost depasita criza. Totusi, bunastarea din statistici nu este resimtita in nivelul de trai.
Cresterea economica de anul trecut a luat prin surprindere chiar si autoritatile care se asteptau la un avans de numai 2,8%. Daca primele noua luni au fost in linie cu prognozele oficiale, ultimul trimestru a adus un plus de 5,2% fata de aceeasi perioada din 2012, modificand semnificativ evolutia intregului an 2013 si plasandu-l la cea mai mare valoare din 2008.
Comentarii articol (0)