Calendarul activitatilor va fi flexibil (tinandu-se cont de propunerile participantilor) acestea desfasurandu-se, de principiu, in cursul saptamanii, seara si/sau in week-end, fiind propusa o medie de 20 de ore de activitati pe saptamana.
Absolvirea acestui program postuniversitar reprezinta prima etapa in formarea licentiatilor altor programe de studii universitare decat "Drept" si "Administratie publica" (economisti, ingineri, sociologi, psihologi etc.) ca experti in legislatia muncii.
A doua etapa consta in absolvirea unui curs (program) de formare profesionala pentru aceasta ocupatie (cu o durata de 40 de ore activitati didactice), care va fi organizat imediat dupa parcurgerea primei etape.
Licentiatilor programelor de studii "Drept" si "Administratie publica" care doresc sa devina experti in legislatia muncii le este suficienta doar absolvirea cursului (programului) de formare profesionala de 40 de ore, care va respecta regula autorizarii in conditiile OG 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, modificata inclusiv prin HG nr. 918/2013 privind aprobarea Cadrului national al calificarilor.
Atentie! Atat programul postuniversitar, cat si cursul (programul) de formare trebuie sa respecte nivelul 6 de calificare national si european, adica sa fie echivalent cu cel al studiilor superioare de licenta, aspecte avute in vedere de Universitatea "Dunarea de Jos".
Programul postuniversitar este util si tuturor licentiatilor (deci inclusiv celor de la "Drept" si "Administratie publica") prin pregatirea superioara de specialitate, indiferent daca aleg sau nu sa devina experti in legislatia muncii.
Taxele pentru programul postuniversitar si cursul de formare sunt, in prima etapa, promotionale, taxa pentru programul postuniversitar fiind de 1.000 lei, iar pentru cursul de formare de 800 lei.
In cadrul cursurilor si seminariilor vor avea loc, preponderent, discutii libere pe baza legislatiei, dar si a doctrinei/jurisprudentei relevante in materie, incat participantii sa isi dezvolte capacitatea de evaluare critica, sa poata solutiona problemele de drept pe care le ridica situatiile de fapt.
Forma de examinare pentru fiecare disciplina si pentru certificarea finala a competentelor profesionale va fi orala, constand in rezolvarea subiectelor cu ajutorul dispozitiilor din legislatie, doctrina si jurisprudenta, respectiv in prezentarea unui studiu si/sau proiect profesional, ideea de baza fiind aceea de a facilita cursantilor o intelegere usoara si atractiva a problematicii.
Cadrele didactice implicate in aceste activitati sunt titulare ale Facultatii de Stiinte Juridice, Sociale si Politice, precum si asociate invitate ale Universitatii "Dunarea de Jos" Galati (de exemplu lector univ. dr. Ana Stefanescu, conf. univ. dr. Nadia Cerasela Anitei, Ionel Petrea, Inspector sef al I.T.M. Galati).
Dupa finalizarea programului se va elibera absolventilor programului postuniversitar certificat de atestare a competentelor profesionale specifice fundamentate pe programul de studii universitare de licenta "Drept".
Cei interesati de acest program o pot contacta pentru mai multe detalii pe lectorul univ. dr. Ana Stefanescu, coordonatorul programului, la numarele de telefon – 0749.079076/0729.046433 sau pe email – ana.stefanescu@ugal.ro.
Inscrierile in cadrul programului universitar se fac prin Departamentul de Formare Continua si Transfer Tehnologic al Universitatii "Dunarea de Jos" Galati, din Str. Domneasca nr. 47, Galati, 800008, sala U 109 (telefon +40336130142, fax +40236468061). Pentru inscriere sunt necesare urmatoarele documente:
- diploma de licenta, in copie legalizata,
- copii dupa certificatul de nastere, cartea de identitate, certificatul de casatorie,
- doveda de achitare a taxei (minim 30%),
- trei fotografii tip buletin.
Programul postuniversitar se va desfasura in conditiile formarii unei grupe de minimum 20 participanti.
Comentarii articol (0)