Ponta anunta acordarea unei linii de creditare de un miliard de euro pe an timp de patru ani de la BM, scrie economica.net.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca boardul Bancii Mondiale va aproba pe 27 mai o noua strategie de parteneriat cu Romania, pe 4 ani, care presupune acordarea unei linii de creditare de un miliard de euro anual.
"In baza rezultatelor pe care Romania le-a obtinut si a indeplinirii conditiilor prealabile, in boardul din 27 mai se va aproba noua strategie de parteneriat intre Banca Mondiala si Romania, o strategie pe 4 ani, 2014-2017, care presupune acordarea unei linii de creditare de un miliard de euro anual pentru proiectele de dezvoltare din Romania. Este un imprumut in conditiile cele mai favorabile posibile la nivel mondial. 18 ani, dobanda 3,5% (...) sunt conditiile pe care le o obtine o tara cu un rating extrem de ridicat", a spus Ponta, la finalul unei intrevederi cu Laura Tuck, vicepresedinte pentru Europa si Asia Centrala a Bancii Mondiale.
Misu Negritoiu, aviz favorabil pentru sefia ASF din partea comisiilor parlamentare, titreaza dailybusiness.ro.
Misu Negritoiu, candidatul pentru functia de presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a primit, luni, aviz pozitiv din partea comisiilor de Buget, Finante si Economie din Parlament.
El a primit 44 voturi "pentru", doua 'impotriva' si trei abtineri.
INS: Rata somajului in Romania a fost de 7,2%, in februarie 2014, informeaza capital.ro.
Rata somajului in Romania, in forma ajustata sezonier, a fost estimata la 7,2%, in februarie 2014, in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de ianuarie si la acelasi nivel din februarie 2013, a anuntat, marti, Institutul National de Statistica (INS).
Numarul somerilor in varsta de 15 - 74 ani, estimat pentru luna februarie, a fost de 721.000 persoane, in scadere fata de luna precedenta, de la 730.000 persoane, si in crestere fata de aceeasi luna din anul precedent, cand s-au inregistrat 714.000 persoane.
Agricultura Romaniei in anul 2013: productii maxime, randamente minime, mentioneaza adevarul.ro.
Recoltele de cereale, fructe si legume obtinute de agricultori au ajuns anul trecut la niveluri-record, dar raportate la suprafetele cultivate suntem la coada clasamentelor europene.
Romania a inregistrat in 2013 productii maxime si chiar unele cresteri-record ale productiei vegetale (la majoritatea culturilor), dar si randamente dintre cele mai joase in comparatie cu tarile UE, arata datele raportate ieri de Institutul National de Statistica (INS).
Comentarii articol (0)