Cum vor parlamentarii sa reduca la jumatate facturile de energie, scrie dailybusiness.ro.
Parlamentarii promit facturi reduse la jumatate pentru energie, insa nu stiu cum sa faca acest lucru. 30 de deputati si senatori vor sa elimine din facturile la curent sau gaze pierderile din retea pe care le factureaza furnizorii, dar si o serie de taxe, care practic dubleaza tarifele.
Cei care au initiat proiectul de lege vor ca romanii sa plateasca numai cantitatea de energie inregistrata pe contoare, adica sa le interzica furnizorilor de energie electrica si termica sa mai factureze pierderile din retea sau asa-numitele plati in avans.
Firmele de asigurare, supravegheate de un urmarit penal pentru trafic de influenta, anunta economica.net.
Urmarit penal pentru fapte legate direct de functia pe care o detine, Corneliu Moldoveanu, vicepresedinte pe zona de asigurari la Autoritatea de Supraveghere Financiara, continua sa isi exercite atributiile. ASF spune ca doar parlamentarii pot decide o eventuala suspendare in timp ce parlamentarii asteapta sa fie sesizati de noul presedinte al Autoritatii al carui mandat intra in vigoare pe 1 mai.
Rezultatele macro bune ii determina pe analisti sa modifice in sus prognoza PIB spre 3-3,5% crestere, anunta evz.ro.
Vestile bune venite de la majoritatea indicatorilor macroeconomici in primele doua luni ale anului ii determina pe analisti sa-si imbunatateasca prognozele privind cresterea PIB din acest an spre 3-3,5%.
Ionut Dumitru, economistul-sef al Raiffeisen Bank si presedinte al Consiliului Fiscal, spune ca are in vedere o imbunatatire a estimarii pentru avansul PIB din 2014 la 3,5%. BCR, cea mai mare banca dupa active, a modificat deja prognoza de crestere a PIB de la 2,3% la 3%, dupa cum spune Eugen Sinca, analistul-sef al bancii. Si ING Bank se gandeste sa imbunatateasca prognoza privind cresterea economica.
Companiile din Romania cu disponibilitate de certificate de emisii CO2 trebuie sa se inregistreze in sistemul european pana la 30 aprilie, mentioneaza capital.ro.
Companiile care activeaza in Romania si au disponibilitate de certificate de emisii CO2 trebuie sa se inregistreze in sistemul european pana la finele lunii aprilie 2014, a declarat, joi, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, intr-o conferinta de specialitate.
"De cand am preluat Directiva europeana de comercializare a certificatelor de gaze cu efect de sera, companii importante din Romania, indiferent ca sunt de stat sau private, au trebuit sa se conformeze la reglementari si reguli similare cu companii din Suedia. Din cauza unor abordari neprofesioniste, a trebuit ca anul acesta, dupa patru luni de diligente cu Comisia Europeana, sa ne trimita o amenda de 32 de milioane de euro pentru Termocentrale Oradea. Concluzia este una singura: fara profesionisti, care sa fie permanent in aceste companii, nu va exista niciodata o institutie publica sau privata sa poata sa indeplineasca aceste responsabilitati (...) Deja, responsabilitatile se masoara in bani si este normal sa se masoare astfel, pentru ca aceste responsabilitati deriva din politicile publice europene de a intari zona protectiei mediului in serviciul cetateanului european. Am adus in prim-plan acest exemplu pentru ca vine sfarsitul lui aprilie, cand companiile pentru anul 2013 trebuie sa se inchida pe balanta si din nou trebuie sa incarce certificatele de gaze cu emisii cu efect de sera in sistemul european", a afirmat Korodi.
Comentarii articol (0)