Companiile de asigurari din Romania vor fi evaluate de catre consultanti independenti, scrie economica.net.
Comisia Europeana (CE), Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) si Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania (ASF) au agreat elementele cheie pentru evaluarea de catre organisme independente a sectorului de asigurari din Romania, se arata intr-o declaratie comuna a CE, EIOPA si ASF.
Taxa pe stalp ajunge «pe raft»: chiriasii captivi in haosul legii, titreaza capital.ro.
Amenajarea birourilor sau a magazinelor ii poate face buni de plata taxei pe stalp pe chiriasi. Prevederile fiscale sunt atat de complicate, in aceste cazuri, incat si autoritatile au dificultati in interpretarea lor.
Celebra taxa pe stalp, asa cum a fost supranumit impozitul pe constructii speciale, continua sa creeze dificultati majore pentru business-uri, chiar si dupa aproape un an de la introducerea ei in Codul Fiscal.
Departamentul pentru Energie vrea sa blocheze scumpirea gazelor pana in 2016. Daca s-ar aplica liberalizarea, pretul gazelor ar creste cu 40%, anunta adevarul.ro.
Departamentul pentru Energie propune Comisiei Europene (CE) sa accepte amanarea cu doi ani si jumatate a calendarului de liberalizare a pretului gazelor pentru populatie, precum si mentinerea, pana cel putin la 1 iulie 2016, a pretului actual al gazelor produse intern.
Calendarului convenit de Guvern cu Comisia Europeana in 2012, prevede ca acest proces sa se incheie la 31 decembrie 2018. In cazul in care CE va fi de acord cu propunerea Departamentului pentru Energie, termenul va fi prelungit pana in 2021 pentru populatie.
Achizitiile publice verzi schimba procesul absorbtiei fondurilor UE, mentioneaza romanialibera.ro.
Achizitiile publice verzi s-au transformat dintr-un concept ce era doar bifat in cererile de finantare in proiect de lege. Ce impact va avea asupra proiectelor cu finantare europeana? Vor deveni acestea o piedica in accesarea banilor comunitari?
"Exigentele in ceea ce priveste furnizarea anumitor bunuri, servicii si lucrari vor fi mai ridicate, iar numarul operatorilor ce vor putea indeplini aceste criterii, va fi usor mai redus, comparativ cu anii anteriori", spune Geta Diaconu, director Servicii Mediu si Sustenabilitate, KPMG. Aceasta este de parere ca introducerea noilor reglementari nu va conduce la o prelungire semnificativa a procesului de implementare a proiectelor ce vor derula proceduri de achizitii publice verzi deoarece si pana acum s-au aplicat criterii de promovare a protectiei mediului.
Comentarii articol (0)