1,5 milioane de oameni care au platit asigurarea obligatorie a locuintei risca sa nu primeasca despagubiri, scrie economica.net.
Autoritatea de Supraveghere Financiara arata, intr-un document consultat si de Economica.net, faptul ca nivelul capitalurilor proprii ale Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor permite subscriserea a maximum 1,2 milioane de polite obligatorii de locuinte. La finele lunii iulie, potrivit propriilor statistici, Pool-ul avea in portofoliu in jur de 1,55 milioane de polite ceea ce inseamna ca subscrie in afara normelor de prudentialitate impuse de ASF.
Din motive comparabile, care tin tot de inadecvarea capitalului, companiile Astra si Carpatica au ajuns in proceduri de redresare financiara.
Impozite locale pentru cladiri: poveri fiscale pentru contribuabilii romani, titreaza capital.ro.
Schimbarile legislative din ultimii ani au majorat povara fiscala. Un loc fruntas il ocupa impozitul pe proprietati imobiliare pentru persoane juridice. Desi au fost purtate numeroase discutii in jurul taxei pe constructii speciale, nu trebuie pierdut din vedere ca legislatia privind taxele locale pe cladiri continua sa genereze dificultati practice si costuri fiscale destul de mari pentru contribuabili.
Privind retroactiv, inceputul anului 2012 a adus, printre altele, majorari ale taxelor locale pentru cladirile nereevaluate aflate in proprietatea persoanelor juridice.
Evz.ro: Ce face Romania daca Rusia inchide robinetul la gaze
Gazprom taie 10% din exportul de gaze catre Romania saptamana aceasta, dupa ce a penalizat si alte state europene. UE ar trebui sa foloseasca aceasta situatie pentru de a renegocia de pe pozitii de forta cu vecinii de la est, spun specialistii.
Si vineri, Gazprom a taiat 5% din livrarile destinate Romaniei. Anterior, gigantul rus a diminuat cu 45% gazul livrat Poloniei si cu 10% exporturile pentru Slovacia.
Cum pacalesc unele banci clientii, se intreaba romanialibera.ro.
Constantenii au depus, de la inceputul anului pana acum, circa 170 de reclamatii la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor impotriva bancilor comerciale. Institutia a prezentat, ieri, doua metode prin care clientii sunt pacaliti.
Intr-un caz, cu ocazia a doua restructurari de credite la acelasi consumator, banca a incasat comisioane timp de 49 de luni (in perioada 30.06.2010 - 03.06.2014), pentru o restructurare, si apoi, pentru a doua restructurare dupa cinci luni, a majorat creditul de rambursat cu valoarea comisionului, generand deci dubla comisionare si dobanzi incasate la comisioane pentru a doua restructurare.
Comentarii articol (0)