2014, an cu export record de electricitate. Romania isi inunda vecinii cu energie ieftina, scrie economica.net.
Primele noua luni ale anului au adus cele mai mari exporturi de energie din istoria Romaniei. La atingerea acestui record au concurat mai multi factori, printre care inundatiile din primavara care au afectat serios capacitatea de productie de energie a vecinilor, scaderea pretului la curent pe bursa si productia mare din acest an.
Dilema soferilor: Service autorizat sau «mecanicul din colt», titreaza capital.ro.
Un autovehicul din trei are probleme cu franele, in Romania, arata un studiu recent. Verificarea masinii este importanta, astfel, pentru toti soferii. Care este, insa, cea mai buna alegere: service-ul autorizat sau cel independent?
Numarul celor care achizitioneaza o masina la mana a doua este de trei ori mai mare decat al celor care opteaza pentru un autovehicul nou. Pentru cei care prefera o masina noua, cand vine vorba de revizie, alegerea este simpla: service-ul autorizat al marcii.
Livrarile de gaze rusesti sunt la un nivel scazut. Populatia nu va avea de suferit, anunta evz.ro.
Livrarile de gaze rusesti catre Romania au inregistrat, miercuri, o scadere de 13% in raport cu nominalizarile Transgaz, dar stocurile existente la acest moment sunt suficiente pentru aceasta iarna, iar populatia nu avea avea de suferit, a anuntat, joi, intr-un comunicat transmis de Agerpres, Departamentul pentru Energie.
Potrivit sursei citate, volumul total al livrarilor de gaze rusesti din aceasta perioada este la un nivel foarte scazut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, in conditiile in care productia Romaniei este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi/zi.
Romania va avea nevoie sa imprumute 50 de miliarde de lei anul viitor, mentioneaza romanialibera.ro.
Romania va avea nevoie sa imprumute 50 de miliarde de lei anul viitor, un nivel in scadere din care aproape un sfert (22-23%) poate fi asigurat de pe pietele internationale, restul sumei fiind disponibila pe piata interna, se arata intr-un raport publicat de Erste Group Research.
"La sfarsitul lunii septembrie, Ministerul Finantelor a acoperit necesarul de finantare pentru acest an in proportie de aproximativ 82%, datorita celor trei emisiuni pe pietele externe din lunile ianuarie si aprilie (22% din necesarul de finantare pentru 2014). Aceste emisiuni au ajutat si la mentinerea randamentelor pe piata locala in general pe o tendinta descendenta pana in prezent deoarece Ministerul Finantelor a imprumutat mai putin de pe piata interna (randamentul mediu pe piata primara a scazut in primele opt luni din 2014 la 3,7%, de la 4,7% in 2013). Consecvent propriei strategii, Ministerul Finantelor a reusit sa extinda maturitatile, determinand reducerea necesarului brut de finantare pentru anul 2015 la aproximativ 50 miliarde de lei; aproximativ 22-23% din aceasta suma poate fi asigurata de pe pietele internationale, iar restul de pe piata interna", se arata in raportul citat de Mediafax.
Comentarii articol (0)