Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
La fiecare mașină nouă cumpărată în România au fost vândute alte trei second-handNumărul mașinilor rulate înmatriculate în România a continuat să îl depășească pe cel al autoturismelor noi, iar în primele 11 luni din 2020 pentru fiecare mașină nouă cumpărată în România au fost vândute alte trei second-hand, arată statisticile Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).
Astfel, în primele 11 luni ale anului 2020 au fost vândute în România 110.337 de autoturisme noi, în scădere cu 25,3% față de aceeași perioadă din 2019. În același timp, au fost înmatriculate 347.321 de autoturisme rulate, în scădere cu 15% comparativ cu 2019.
La nivelul lunii noiembrie, în România au fost înmatriculate 13.253 de autoturisme noi, în creștere cu 1,2% față de noiembrie 2019. Totodată, au fost înmatriculate 34.172 de autoturisme rulate, în scădere cu 9,2% față de luna noiembrie din anul precedent.
Salariile femeilor au scăzut mai mult decât cele ale bărbaților în criza economică provocată de pandemia COVIDSalariile au scăzut sau în cel mai bun caz au stagnat în multe ţări în primul semestru din 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Persoanele cele mai afectate din acest punct de vedere sunt femeile şi angajații cu slujbe prost plătite, se arată într-un raport publicat miercuri de Organizaţia Internaţională a Muncii, consultat de Reuters, potrivit Agerpres.
În viitorul apropiat, criza
„va duce probabil la presiuni masive descendente asupra salariilor. În timp ce salariile au scăzut sau au crescut mult mai lent în două treimi din ţările pentru care sunt disponibile datele, în restul de o treime creşterea salariilor a fost cauzată în mare măsură de concedierea multor angajaţi cu slujbe prost plătite, ceea ce a influenţat nivelul mediu al salarizării”, potrivit raportului instituţiei cu sediul la Geneva.
Fără subvenţii, cum ar fi schemele de sprijinire a locurilor de muncă în timpul pandemiei, femeile şi-ar fi pierdut 8,1% din salarii în trimestrul doi din 2020, în timp ce bărbaţii 5,4%, pe baza eşantionului din 28 de ţări europene.
România a atras 2,5 miliarde de euro de pe piețele externe, la „cel mai scăzut randament oferit vreodată”România a atras 2,5 miliarde de euro de pe piețele externe prin euroobligațiunile lansate de Ministerul Finanțelor Publice în 24 noiembrie, potrivit Mediafax.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP),
„tranzacția a marcat și o serie de performanțe în istoria emisiunilor realizate de România pe piețele externe de capital. Astfel, randamentul de 1,468% aferent tranșei de 9 ani este cel mai scăzut randament oferit vreodată de România pentru o emisiune denominată în euro, iar tranzacția a întregistrat a doua cea mai mare cerere, după cea din mai, înregistrată vreodată la o emisiune denominată în euro din partea investitorilor înainte de stabilirea costului final al emisiunii (cu ordine de peste 12 miliarde de euro), dar și la închiderea tranzacției, când nivelul cererii s-a menținut la un nivel record, de 11,6 miliarde euro”.
Comentarii articol (0)