Blocaj la tribunal. Judecatorii nu vor sa judece procesele pe clauze abuzive dintre ANPC si banci, scrie economica.net.
Magistratii de la sectia civila a Tribunalului Bucuresti si-au declinat compententa in favoarea sectiei de contencios intr-unul dintre dosarele pe clauze abuzive dintre ANPC si banci. Anterior, cei de la sectia de contenios isi declinasera competenta in favoarea sectiei civile, astfel ca s-a ajuns in situatia absurda in care magistratii Tribunalului nu se considera competenti sa judece litigii a caror finalitate va afecta mare parte din clientii bancilor care au semnat contracte de creditare inainte de 2010.
Cum sa furi un milion? Cifrele Fiscului spun ca merita, titreaza capital.ro.
Prejudicii de sute de milioane de euro sunt depistate de procurori, multe fiind confirmate de instante. Insa recuperarea, aflata in curtea Finantelor, este infima: in aproape cinci ani, ANAF a adus 4 milioane de euro la buget. Care este explicatia?
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este ultima veriga si, totodata, cea decisiva in recuperarea prejudiciilor dispuse de instante. Procentele pe care reuseste, insa, Fiscul sa le aduca la buget din sumele stabilite prin hotarari judecatoresti sunt derizorii.
"Prima masina" discrimineaza? Unii dealeri sunt nemultumiti, anunta evz.ro.
Plafonarea pretului autoturismelor ce pot fi achizitionate prin programul guvernamental la 50.000 de lei, plus TVA, nemultumeste o parte din vanzatorii de autoturisme din Romania.
Multi dintre dealerii care se opun programului in forma actuala sustin ca nu au la vanzare aproape niciun model care sa se incadreze in pret (circa 14.000 de euro, echivalentul in lei cu TVA). Imediat ce a fost anuntat programul, Marius Tudor, secretarul general al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), atragea atentia ca plafonul de 50.000 de lei nu este suficient si multe marci nu se vor incadra in program.
Guvernul, mandru de cresterea consumului, dar uita ca nu a incasat TVA aferenta, mentioneaza romanialibera.ro.
Statistica a anuntat o crestere a consumului cu 7,4% in primele noua luni ale anului, Cristian Socol, consilierul premierului, punand aceste rezultate pe seama politicilor guvernamentale. Mediul de afaceri arata insa ca este o discrepanta intre cifrele INS si faptul ca incasarile din TVA au crescut doar cu 0,8%.
Masurile de reintregire a salariilor bugetarilor, cresterea pensiilor, marirea salariilor debutantilor din invatamant si sanatate, marirea alocatiilor pentru sustinerea familiei, dar si reducerea TVA la paine sunt instrumentele utilizate de Guvern pentru a stimula consumul, in opinia lui Socol.
Comentarii articol (0)