Ministrul pentru IMM-uri: Contabilitatea simplificata va fi extinsa pana la o cifra de afaceri de 700.000 de euro, scrie economica.net.
Ministrul delegat pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, Florin Nicolae Jianu, a declarat joi, la Deva, ca incepand cu anul viitor firmele vor putea beneficia de simplificarea birocratiei prin extinderea asa numitei contabilitati simplificate pana la o cifra de afaceri de 700.000 de euro, fata de 35.000 de euro, cat este in prezent.
In opinia sa, aplicarea contabilitatii simplificate este o 'masura supla', care vine in intampinarea cerintelor mediului de afaceri, motiv pentru care punerea in practica a acesteia a fost devansata cu un an fata de termenul impus de o Directiva Europeana
Vrei sa imprumuti statul? Vezi ce castiguri ai putea obtine la anul, titreaza evz.ro.
Ministerul Finantelor Publice va lansa o prima emisiune de titluri de stat pentru populatie, in primul trimestru al anului viitor, potrivit Agerpres, care citeaza surse din piata.
Valoarea totala emisiunii va fi de 100 de milioane lei, iar maturitatea acestora va fi de circa doi ani sau trei ani.
Daca firmele nu platesc contributiile la stat, angajatii raman fara asigurare, anunta capital.ro.
Daca firmele nu platesc contributiile, angajatii raman fara asigurare. Pierd vechimea in munca, serviciile gratuite de sanatate sau concediile medicale. Din pacate, salariatii au putine mijloace sa previna aceste riscuri din cauza raportului de forte platitori- stat- beneficiari rezultat din legislatie.
Exista multe situatii in care salariatii descopera cu stupoare ca le-au fost anulate beneficiile pe care le asteptau in calitate de contributori la sistemele de asigurari: fie ca este vorba de servicii de sanatate, concediii medicale ori de momentul pensionarii cand se calculeaza vechimea in munca si valoarea contributiei.
Analistii cred ca trecerea Romaniei la euro in 2019 e un proiect prea ambitios. Nu s-a conturat un parcurs, iar economia ar trebui sa creasca peste potential, mentioneaza adevarul.ro.
Romania trebuie sa atinga si convergenta reala pentru a adopta euro, pe langa cea nominala, cu criteriile de la Maastricht indeplinite, avand nevoie de o crestere economica accelerata, de 5% pentru a adera in 2019, un obiectiv ambitios si nerealizabil fara politici eficiente, potrivit analistilor.
"Daca ne propunem sa intram in zona euro, nu se poate realiza decat continuand in mod accelerat acest proces de convergenta, care inseamna o crestere economica de 3%-4%, iar pentru trecerea la euro in 2019 ar trebui sa fie chiar de 5%", a declarat joi economistul sef al BCR, Radu Craciun, la conferinta anuala a analistilor financiar-bancari organizata la sediul central al BNR.
Comentarii articol (1)