Mitroi: Decizia BNR de reducere a dobanzii transmite viitorilor debitori sa ia credite la dobanzi mici, scrie economica.net.
Decizia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) de reducere a dobanzii cheie transmite viitorilor debitori sa ia credite la dobanzi mici, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Adrian Mitroi, profesorul de investitii si finante comportamentale in cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).
'Mesajul este clar: creditare - investitie - crestere economica, cu protectia obligatorie a deponentilor care trebuie sa primeasca ceva randament real si cu mesajul pentru debitorii viitori, sa ia credit la dobanzi ieftine. De debitorii trecuti ne-am ingrijit suficient mai ales prin mentenanta cursului', a spus Mitroi.
Haosul datelor despre proprietati: Cat de usor este sa ascunzi de Fisc case, terenuri si masini?, se intreaba capital.ro.
Fiscul nu are, inca, o baza de date functionala in toata tara prin care sa depisteze cate case, terenuri si masini detine fiecare roman. Din acest motiv, impozitarea, executarea silita sau urmarirea prejudiciilor sunt foarte dificile. Desi exista un sistem informatic din 2013, primariile, care au informatiile, nu vor sa coopereze.
O explicatie ar fi ca aplicatia ar pune ordine si in acordarea de ajutoare sociale - parghia financiara favorita a primarilor in alegeri.
in acest moment, daca cineva are case si terenuri in mai multe orase sau comune poate evita impozitarea suplimentara, dar si popririle, sechestrele sau masurile pentru recuperarea prejudiciilor in dosare penale.
Comisia Europeana: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20% sub media europeana, titreaza evz.ro.
Romania inregistreaza cea mai mica rata de absorbtie a fondurilor europene si este singura tara care are o rata de sub 60%, cu 20% sub media inregistrata la nivelul Uniunii Europene.
"Romania este singurul stat membru care are o rata de absorbtie de sub 60 la suta si nu mai are decat acest an pentru a incerca sa utilizeze cat mai mult din finantarile care au venit pe perioada 2007 - 2013", a declarat, miercuri, la Ploiesti, sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, citata deMediafax.
Comisioanele ascunse ale bancilor, mentioneaza adevarul.ro.
Fie ca vrei sa contractezi un credit, sa constitui un depozit sau sa deschizi un cont curent la banca, toate acestea presupun anumite costuri pe care le-ai putea scapa din vedere, insa ti-ar putea crea neplaceri financiare ulterior. „Adevarul“ iti prezinta comisioanele ascunse ale bancilor.
Este foarte important ca, de fiecare data cand treci pragul unei agentii bancare, sa ceri angajatului bancii cat mai multe informatii despre produsul pe care urmeaza sa il contractezi.
Comentarii articol (1)