Problema clauzelor abuzive este din ce in ce mai mare in asigurari, titreaza economica.net.
Oficialii Autoritatii de Supraveghere Financiara recunosc ca sunt clauze abuzive si in contractele pentru asigurarea de bunuri.
Calin Rangu, seful departamentului de protectie a consumatorilor din ASF, spune ca in contractele firmelor de asigurare incep sa fie descoperite din ce in ce mai multe clauze abuzive. El da ca exemplu unele polite de asigurare a locuintei care permit firmei sa nu plateasca despagubirea daca dauna a fost provocata de pompieri, in caz de incendiu.
Dupa cinci ani de la criza financiara, piata de asigurari auto RCA si CASCO ramane neprofitabila, mentioneaza adevarul.ro.
Asigurarile generale, in valoare de 6,45 miliarde de lei, reprezinta 79,71% din totalul primelor brute subscrise in piata asigurarilor si se afla in scadere cu 0,55% fata de 2013, potrivit ASF. In acelasi timp, per total asigurari generale, in ultimele 12 luni, rata combinata a daunei a inregistrat o scadere cu 7,06 puncte procentuale, la 106,51%, ceea ce inseamna ca industria de asigurari generale se afla inca pe pierderi.
Rata combinata reprezinta raportul dintre cheltuieli si daune, pe de-o parte, si prime, pe de alta, si poate fi folosita pentru a monitoriza cat de bine a stabilit compania preturile produselor sale (relativ la planul sau de afaceri), precum si eficienta tehnicilor sale de subscriere in potrivirea corecta a riscurilor pe structura preturilor.
Valcov: Romania va avea in cativa ani cel mai mic nivel de fiscalitate din UE, scrie evz.ro.
Romania are nevoie de o crestere economica anuala de 5 puncte procentuale peste media din Uniunea Europeana incepand din 2018 pentru ca, in 10 - 12 ani, sa ajunga la un produs intern brut la nivelul mediu din Uniunea Europena, a spus, astazi, ministrul Finantelor, Darius Valcov.
Acesta este principalul obiectiv pe termen mediu vizat de autoritati prin promovarea noului Cod Fiscal si al noului Cod de Procedura Fiscala, a mai spus Valcov, citat de Agerpres.
Comentarii articol (0)