Noua lege a salarizarii: Guvernul propune bugetarilor salarii intre 1.200 lei si 22.000 de lei. Cine va castiga cel mai mult, scrie economica.net.
Guvernul propune, in noua lege a salarizarii, un salariu minim brut de 1.200 lei si unul maxim brut de 22.000 lei, repartizate pe cinci clase de salarizare, sindicatele acuzand insa Executivul de incompetenta pentru faptul ca introduce eronat unele profesii in categoria meseriilor necalificate, transmite Mediafax.
Cele cinci clase de salarizare ar urma sa includa de anul viitor, conform propunerii guvernamentale, persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, persoanele cu studii medii sau care au absolvit scoli profesionale, fara bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurta durata (precum asistent medical, arhivar, grefier) si persoanele cu studii superioare de lunga durata (precum medicul, profesorul, dar si presedintele tarii, parlamentarul si ministrul), pentru aceasta ultima categorie fiind propus salariul maxim, de 22.000 lei brut.
Analiza evz. Cum te afecteaza Noul Cod fiscal, anunta evz.ro.
Cei care realizeaza venituri din comert, drepturi de autor sau prestari servicii vor plati contributii la pensii chiar daca deja achita aceste dari pentru veniturile castigate ca salariat.
Noul Cod Fiscal vine cu o veste proasta pentru cei care realizeaza venituri atat din salarii, cat si din activitati independente. Daca pana acum acestia plateau contributii la pensii la stat doar pentru salarii, acum vor trebui sa achite, atat pentru fondul de pensie, cat si la cel de sanatate, contributii si pentru celelalte veniturile realizate.
PwC: Scaderea taxelor va detemina cresterea consumului daca se va regasi in preturi, informeaza adevarul.ro.
Scaderea TVA si altor taxe, prevazuta in noul Cod Fiscal, va detemina cresterea consumului atata timp cat se va regasi in preturile la raft, potrivit lui Bogdan Belciu, partener in cadrul PwC Romania, care a ararat ca in cazul cafelei pretul ar scadea cu pana in 10%, dupa ce se elimina si acciza.
„Scaderea TVA si a altor taxe este foarte importanta pentru consum daca o regasim in preturile la raft. In contextul in care romanii au un buget stramtorat, preturile mai mici ar stimula consumul. Si concurenta mare de pe piata va dermina transferarea acestor reduceri in preturi“, a aratat Belciu, partener, Servicii de Consultanta pentru Afaceri si Management, PwC Romania.
Comentarii articol (0)