Impozit pe bacsis, noi controverse. De ce resping chelnerii si patronii de restaurante proiectul Ministerului de Finante, titreaza adevarul.ro.
Proiectul Ministerului de Finante de a impune un impozit pe bacsis naste noi controverse, in conditiile in care operatorii din domeniul restaurantelor cer ca ospatarii sa fie cei amendati de neinregistrarea bacsisului si reclama o serie de situatii „aberante“, care ar duce la amendarea firmei fara sa faca evaziune.
Dragos Petrescu, proprietarul unitatilor City Grill si presedintele Asociatiei Restaurantelor din Romania, crede ca initiativa Ministerului de Finante este buna, dar ca mai are cateva probleme.
Romania anunta ca vrea in Zona Euro, dar nu face mai nimic in acest scop, anunta evz.ro.
Oficialii romani fac declaratii politice despre intentia de a adera la euro in 2019, dar, dupa aceste afirmatii, nu urmeaza nici un pas concret.
Oficialii europeni arata ca, daca Romania ar dori serios sa fie primita in zona euro in 2019, ar trebui sa pregateasca cererea pentru intrarea in Mecanismul European al Ratelor de Schimb (European Exchange Mecanism, ERM).
Efectele noului Cod al muncii pentru romanii care vor sa lucreze in Italia, scrie capital.ro.
Inginerii si IT-istii iau locul muncitorilor calificati in preferintele angajatorilor din Italia, «fortati» si de modificarile legislative ale guvernului de la Roma. Agentiile de recrutare si plasare a fortei de munca din Romania s-au reorientat deja si sunt in cautare de profesionisti dornici sa castige salarii medii de 3.000-4.000 de euro pe luna
„Din 2007, trimitem in Italia, prin leasing temporar, specialisti din acele sectoare - sau meserii daca vreti -, cu traditie in Romania. Vorbim de specialisti sudori, dulgheri, constructori, electricieni etc. Au creat brand awarness pentru aceste sectoare“, spune Lara Ravasi, director general Humangest. Un brand awarness care le aduce remuneratii de cel putin trei ori mai mari decat ar incasa in Romania.
Comentarii articol (0)