Rata somajului a scazut la 4,93% in mai, anunta capital.ro.
Rata somajului inregistrat la nivel national a fost de 4,93% la sfarsitul lunii mai a acestui an, mai mica cu 0,19 puncte procentuale decat cea din luna precedenta si mai mare cu 0,01 pp decat cea din luna mai a anului 2014, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.
Numarul total de someri inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, in luna mai 2015, este de 445.494 persoane, in scadere cu 17.753 persoane comparativ cu luna aprilie 2015.
Cat vor costa benzina si motorina de la 1 ianuarie, dupa ce scade TVA si se scoate acciza la carburanti. Calcule detaliate, informeaza economica.net.
Impactul cumulat in pretul carburantilor al scaderii TVA si al scoaterii accizei de 7 centi pe litru este de 11%, de la 1 ianuarie 2016. Prin urmare, daca raportam la nivelul actual al preturilor, putem spera ca, de la anul, vom putea cumpara motorina cu sub 5 lei pe litru.
De la 1 ianuarie 2016, potrivit noului Cod Fiscal votat de Parlament, TVA scade la 19%, iar acciza de 7 centi pe litrul de carburanti este eliminata. Prin urmare, distribuitorii de carburanti isi ajusteaza si ei preturile.
Zece ani cu "leul greu": Ziua in care s-au taiat patru zerouri din coada monedei nationale si care a adus "respectul fata de maruntis", titreaza adevarul.ro.
La 1 iulie se implineste un deceniu de cand Romania a trecut la "leul greu", adica momentul in care din coada monedei nationale s-au taiat patru zerouri, acesta fiind unul dintre cele mai importante evenimente economice din ultimii 25 de ani.
De la 1 iulie 2005, 10.000 de lei vechi (ROL) au echivalat cu 1 leu nou (RON). Denominarea efectuata in urma cu zece ani a schimbat inevitabil perceptia romanilor asupra valorii monedei nationale. Chiar daca puterea de cumparare nu s-a schimbat in urma acestui proces de denominare, Romania a avut de la acel moment un curs de schimb apropiat de cel al Poloniei.
De ce fug banii din bancile romanești, scrie romanialibera.ro.
Expunerea bancilor-mama fata de filialele lor din Romania s-a redus cu circa 16% in anul 2014. Mai grav este ca bancile din Romania nici nu mai reusesc sa inlocuiasca finantarea externa cu resurse din interior.
In perioada de cinci ani de la inceputul crizei financiare si pana la jumatatea lui 2014, sumele venite de la grupurile bancare straine catre subsidiarele lor din Romania au scazut cu 9,1 miliarde de euro, de la 22,1 miliarde euro la finele lui 2008, la doar 13 miliarde de euro in iunie 2014.
Comentarii articol (0)