CFR-istii ar putea intra in greva generala. Negocierile de la Ministerul Transporturilor au esuat, anunta romanialibera.ro.
Negocierile dintre sindicalistii din domeniul feroviar si Ministerul Transporturilor au esuat, astfel ca dupa 15 octombrie CFR-istii ar putea intra in greva generala, informeaza Agerpres.
In acest context, sindicalistii din domeniul feroviar si-au declarat disponibilitatea pentru negocieri in vederea rezolvarii revendicarilor pe care le au, in caz contrar, pe 1 octombrie, vor fi declansate procedurile conflictului de munca, iar dupa 15 octombrie vor intra in greva generala.
Romania, pe locul 15 in lume in privinta costurilor mici cu forta de munca temporara, sezoniera, sau pe perioade determinate, informeaza economica.net.
Forta de munca temporara, sezoniera, sau pe perioade determinate din Romania e printre cele mai ieftine din lume (ocupam locul 15 din 75).
Suntem pe locul 25 in lume in privinta productivitatii crescute a lucratorilor temporari, sezonieri, sau pe perioade determinate, dar ne numaram printre ultimele cinci state din Europa, Orientul Mijlociu si Africa in privinta disponibilitatii lucratorilor cu studii superioare si vorbitori de engleza sa se angajeze in posturi sezoniere, temporare, sau pe perioade determinate, potrivit celei de-a treia editii a Indicelui Fortei de Munca de Contingenta, o analiza comparativa a 75 de piete de forta de munca realizata de ManpowerGroup Solutions.
Cum se asigura statul ca primim pensii mici, titreaza jurnalul.ro.
Oricat de mare ai avea salariul, nu vei mai putea sa ai, peste 30 de ani, o pensie mai mare decat cinci pensii medii, pentru ca din anul 2011 contributia la CAS a fost plafonata la cinci salarii medii brute pe economie.
Asta inseamna acum un pic peste 4.000 de lei, cam 1.000 de euro. In schimb, daca ai mai multe locuri de munca, se insumeaza contributiile si poti depasi cele cinci salarii.
Cum se adapteaza scoala la scaderea populatiei, scrie capital.ro.
Sistemul de invatamant, de altfel renumit pentru conservatorism, s-a dovedit surprinzator de flexibil atunci cand a venit vorba sa se muleze pe tendinta de reducere a numarului de elevi.
In 1995, in sistemul preuniversitar din Romania invatau 4,36 milioane de copii. Zece ani mai tarziu, numarul acestora scazuse la 3,65 milioane. In 2014, mai erau inscrisi in gradinite, scoli si licee doar 3,17 milioane de elevi. Iar tendinta va continua, cel mai probabil, avand in vedere evolutia ratei natalitatii (care s-a prabusit de la 13,6 la mia de locuitori in 1990 la 10,3 in 2000 si la 8,3 in 2014) si, implicit, a numarului de nasteri.
Comentarii articol (0)