Cei mai multi cuponari nu stiu ca au actiuni. Ce pot face actionarii cu detineri reziduale la SIF-uri pentru a scapa de ele, scrie adevarul.ro.
Beneficiarii Programului de Privatizare in Masa din anii '90 descopera abia acum, la standul Depozitarului Central din Targul "Banii Tai Expo", ca mai detin actiuni chiar daca si-au vandut cupoanele.
"Scrieti aici «SIF-uri», ca sa va pot da extrasul de cont", ii spune consultantul de la Depozitarul Central vizitatorului din targul bursier. Nedumerit, acesta completeaza formularul si afla astfel ceea ce nici nu banuia, anume ca mai detine inca actiuni chiar daca si-a vandut cuponul primit in urma cu mai bine de 20 de ani.
Cat de sigur este sa te imprumuti din viitor, titreaza romanialibera.ro.
Chiar daca da bine in rapoartele actuale catre Eurostat, nationalizarea pensiilor inseamna, dintr-o perspectiva temporala mai indelungata si tinand cont de evolutiile demografice, "un imprumut de la viitor".
Introducerea pensiilor private obligatorii, in 1998, a fost una dintre cele mai importante realizari ale Ungariei, pentru ca a pus angajamentele de pensii din aceasta tara pe o baza durabila, declara in 2011 Anne-Marie Guldewolf, reprezentantul FMI care a gestionat acordul de sprijin financiar incheiat de Ungaria cu institutia financiara pe perioada crizei.
Comentarii articol (0)