"În acest fel existã posibilitatea ca mai ales populaþia din mediul rural sã câºtige mai bine, ocupând locuri de muncã de înaltã calificare ºi astfel sã contribuie la propria evoluþie", a declarat pentru Rompres directorul general al Camerei de Comerþ Româno- Germane, Dirk Rutze, care a subliniat cã acest lucru nu s-a întâmplat în þãrile noi membre ale Uniunii Europene, unde mai existã deficite" în acest sens.
Dirk Rutze este de pãrere cã funcþionarilor români din sectorul public le lipseºte ºcolarizarea intensivã, considerând cã s-ar obþine rezultate mai bune dacã s-ar reduce numãrul de angajaþi, iar cei rãmaºi sã fie mai bine pregãtiþi profesional.
"De acest lucru este legatã ºi o retribuþie corespunzãtoare pentru angajaþii din sectorul public. În urmãtorii ani ar trebui dezvoltate concepte în acest sens ºi puse în practicã", a explicat Rutze.
În privinþa legislaþiei româneºti, care odatã cu aderarea se va alinia la cea europeanã, Dirk Rutze considerã cã "mai important este dacã aceste legi vor fi aplicate ºi respectate".
"Normele ºi legile europene nu folosesc la nimic dacã România nu va fi capabilã sã aplice aceste legi în spiritul investitorilor. Un punct foarte important pentru investitori va consta în cât de corecte vor fi deciziile autoritãþilor ºi cum vor fi interpretate legile adoptate", a mai spus acesta.
Totuºi, reprezentantul german este optimist în privinþa evoluþiei României ºi considerã cã odatã cu creºterea Produsului Intern Brut, "oamenii îºi vor gãsi calea în cadrul unei democraþii puternice".
Comentarii articol (0)