Povestea întunecată a clădirii în care funcţiona clubul Colectiv. Cine deţine "Pionierul", scrie economica.net.
Compania care deţine spaţiul unde a funcţionat clubul Colectiv, în care şi-au pierdut viaţa 31 de tineri şi aproximativ 150 sunt grav răniţi, are legătură cu offshore-uri din Cipru, oameni de afaceri israelieni condamnaţi la închisoare pentru evaziune fiscală şi trădări de milioane de euro.
Clădirea din strada Tăbăcarilor, numărul 7, unde şi-au găsit sfârşitul arşi de vii 31 de tineri şi alţi aproximativ 150 au fost răniţi grav, aparţine SC Pionierul SA, firmă înfiinţată în 1991 şi care a fost privatizată în 1994, an de când societatea trăieşte practic din chirii.
Cum a ajuns cărbunele românesc în colaps în ciuda unor ajutoare de miliarde de lei vărsate de stat în minerit, titrează adevarul.ro.
Exploatarea intensivă din perioada comunistă, deciziile proaste luate după Revoluţia din 1989 şi lipsa investiţiilor de retehnologizare au dus sectorul cărbunelui în groapă, deşi s-au pompat miliarde de lei sub formă de ajutoare.
Statul a închis vineri mina de huilă Petrila, din Valea Jiului, dar acesta este numai ultimul eveniment dintr-un lung şir din ultimii 25 de ani. Cărbunele românesc a intrat în colaps după 1989 ca urmare a lipsei de investiţii, a managementului prost şi a deciziilor luate de politicieni.
Comentarii articol (0)