Suprataxa pe ambalaje ar putea trimite 50.000 de români în şomaj, scrie capital.ro
Aproximativ 2.500 de producători şi angajaţi din industria alimentară vor ieşi pe 9 februarie în stradă, într-un marş de protest împotriva suprataxei de 2 lei pe kilogramul de ambalaj. Miza este uriaşă: scumpiri de până la 30% la alimentele procesate şi concedieri masive.
După ce negocierile pe tema suprataxei pe ambalaj dintre Administraţia Fondului pentru Mediu şi asociaţiile din industria alimentară au eşuat, la finele lunii trecute, aproximativ 2.500 de producători vor ieşi în stradă în speranţa unei soluţii. Federaţia Pro Agro va organiza pe 9 februarie un marş în semn de protest faţă de incapacitatea Guvernului de a găsi o soluţie concretă la situaţia lor.
Riscul major cu se va confrunta România în următorii zece ani, anunţă gandul.info
România şi alte zece ţări, dintre care unele cu o economie mult mai dezvoltată, ca Franţa, Italia şi Marea Britanie, se confruntă cu un risc ridicat de sustenabilitate a finanţelor publice. Comisia Europeană a anuţat că problema va persista chiar şi după zece ani de acum încolo deoarece datoria publică a acestor state va continua să fie foarte mare.
În raportul privind sustenabilitatea fiscalităţii, organul executiv al Uniunii Europene a indicat că acestea sunt ţările expuse la un risc ridicat al finanţelor publice: Belgia, Irlanda, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Portugalia, România, Slovenia, Finlanda şi Marea Britanie. Estimările se bazează pe previziunile macroeconomice făcute, în noiembrie, anul trecut, pentru toate cele 28 de state membre ale UE. Estimările Comisiei proiectează indicatorii economici cheie pentru viitorii doi ani. Raportul nu conţine pentru moment recomandări, dar Comisia le va publica ulterior pentru fiecare ţară în parte.
Comentarii articol (0)