Băncile pierd la foc automat contestaţiile la darea în plată, informează adevarul.ro
Clienţii care au apelat la darea în plată câştigă la foc automat în justiţie în faţa băncilor, în condiţiile în care majoritatea instituţiilor de credit au preferat să respingă notificările consumatorilor. Până în acest moment, judecătorii au decis în 27 de cazuri de partea clienţilor, iar în patru cazuri au avut câştig de cauză instituţiile financiare. În acest moment, potrivit portalului instanţelor de judecată, sunt înregistrate peste 1.900 de dosare privind darea în plată.
Astfel, Judecătoria Slatina a respins contestaţia Raiffeisen Bank la o dare în plată, judecătorul respingând şi solicitarea băncii de a trimite legea la Curtea Constituţională şi acordând debitorului cheltuieli de judecată de 1.800 de lei, potrivit sursei citate. Banca austriacă a avut aceeaşi soartă şi la Feteşti, unde a respins o contestaţie la darea în plată ca fiind neîntemeiată şi a dispus plata unor cheltuieli de judecată pentru client în valoare de 300 de lei. De asemenea, judecătoria Rădăuţi a respins ca nefondată o sesizare a unui client care trimisese către BRD o notificare de plată.
Ministerul Finanţelor a început să vândă titluri de stat populaţiei, anunţă wall-street.ro
Începând de câteva zile, populaţia poate cumpăra pe parcursul a trei săptămâni titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), unul dintre cele mai sigure moduri de a păstra banii.
În plus, împrumutând statul, persoanele fizice pot beneficia de o dobândă mai mare decât cea pe care băncile o plătesc la depozite. Prin această emisiune de titluri de stat, MFP marchează Centenarul Unirii. Astfel, titlurile de stat vor avea scadenţa în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Anul trecut, Finanţele au reluat după o perioadă îndelungată împrumuturile direct de la populaţie, însă valoarea mare stabilită pentru titluri, de 1.000 de lei fiecare, a redus atractivitatea acestora.
Comentarii articol (0)