Gabriel Biriș: Guvernul a luat „cu japca“ miliarde de lei din avuţia firmelor din România, aflăm de la capital.ro.
Guvernul a luat „cu japca“ miliarde de lei din avuţia firmelor din România, în 2015, executând companii pe motive inexistente şi făcând plângeri penale fără fundament, sunt dezvăluirile făcute de Gabriel Biriş, fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe, într-un interviu acordat revistei Capital. Acesta spune că statul va trebui să returneze sumele cât de curând.
Care sunt zonele cu cele mai ieftine apartamente din București, ne spune tot capital.ro.
Cele mai ieftine apartamente de două şi de trei camere în ansambluri rezidenţiale noi din principalele 26 de zone ale Capitalei se află în zonele Pipera, Băneasa - Siseşti şi Crângaşi, conform unui studiu efectuat de Directimo.ro. "Pentru apartamentele noi de două camere, cele mai mici preţuri mediane solicitate se înregistrează în Crângaşi. Astfel de unităţi disponibile la vânzare în ansamblurile rezidenţiale de aici au suprafeţe utile de 45 - 69 de metri pătraţi şi au un preţ median solicitat de 1.157 de euro pe metru pătrat util. La o distanţă de preţ de doar 45 de euro se află apartamentele de două camere din Pipera, disponibile în peste 10 ansambluri rezidenţiale. În această zonă, suprafeţele utile variază între 43 şi 73 de metri pătraţi", se arată în document.
Băncile din Europa au obţinut 14 miliarde de dolari vânzând instrumente financiare bogaţilor din China, ne informează economica.net.
Apetitul chinezilor bogaţi de a-şi diversifica bunurile deţinute, pe fondul deprecierii yuanului, a ajutat instituţiile financiare europene să-şi majoreze capitalul, calculat conform reglementărilor Basel III, dar directorii fondurilor de investiţii îndeamnă la prudenţă. Bogaţii din Asia, ale căror averi sunt mai mari decât cele ale omologilor din America de Nord, au fost principalii investitori în bondurile băncilor europene, ceea ce a dus la scăderea randamentelor.
Mii de euro pentru selecţia a şase membri în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, despre care aflăm de la jurnalul.ro.
Aproximativ 65.000 de lei cheltuie Ministerul Energiei pentru recrutarea, prin intermediul unei firme specializate, a şase noi membri în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Compania căreia i-a fost atribuit, prin negociere directă, acest contract este patronată de un cetăţean german, cu reşedinţa în Voluntari. În ultimii ani, acesta a participat la procedurile de selecţie organizate de Ministerul Economiei, pentru recrutarea managerilor privaţi desemnaţi să conducă marile companii de stat. Afacerea, estimată la 4,8 milioane de euro, a fost reluată, în această primăvară, după ce, în mai 2012, acordul-cadru încheiat între Ministerul Economiei şi o altă companie de profil s-a suspendat, “pe cale amiabilă”.
Comentarii articol (0)