Eurodeputatul PNL Daniel Buda a lansat duminică, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, un avertisment referitor la vânzarea terenurilor agricole de pe teritoriul României, afirmând că situația în care se află țara noastră ar putea fi privită din perspectiva siguranței naționale.
Parlamentarul european a subliniat că 45% dintre terenurile agricole din România sunt astăzi în posesia unor persoane sau entități străine.
''Am solicitat în raportul depus la PE și votat (...) proceduri unice și condiții unice de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole la nivel european și am atras atenția asupra acestei chestiuni prin amendamentele depuse, deoarece apreciez că România se află în momentul de față în fața unei chestiuni care ține de siguranța națională. Faptul că astăzi în România peste 45% din terenurile agricole se află în mâinile străinilor este o chestiune care pe termen mediu și lung ne va afecta în mod neîndoielnic'', a declarat Daniel Buda.
Ministrul Finanțelor: România va păstra deficitul bugetar sub 3%, aşa cum s-a angajat
România va păstra deficitul bugetar sub 3%, așa cum s-a angajat prin Pactul de Stabilitate și Creștere, iar creșterea economică de 5,6% preconizată pentru anul 2017 este bazată atât pe consum, cât și pe majorarea volumului producției industriale, a dat asigurări ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.
Oficialul român a punctat creșterea economică de 5,6% din anul 2017, bazată atât pe consum, cât și pe o creștere a volumului producției industriale mai mare cu 8% față de aceeași perioadă a anului anterior, precum și scăderea ratei șomajului, care a înregistrat în luna iulie 2017 un nivel de 5,2% față de 7,7%, media europeană.
Se cere taxarea giganţilor Amazon, Apple sau Google
Franţa, Germania, Italia şi Spania vor ca giganţii din tehnologie de genul Amazon sau Google să plătească un impozit pe venit. Miniştrii de finanţe ale ţărilor respective au formulat o scrisoare comună prin care se solicită instituţiilor europene întroducerea acestei noi forme de taxe, aplicat la acest domeniu specific, anunţă Reuters.
Marile grupuri de tehnologie sunt acuzate că speculează portiţele din legislaţia fiscală şi transferă veniturile făcute în Uniunea Europeană către jurisdicţii permisive, de obicei Irlanda, pentru a scăpa de impozitul pe profit. Apple de pildă a fost obligată să plătească taxe retroactive de 13 miliarde de euro pentru că ar fi beneficiat de un regim fiscal preferenţial în Irlanda. În Franţa Google a fost obligată de justiţie să achite 1,1 miliarde de euro pentru că îşi gestiona operaţiunile din Hexagon prin filiala irlandeză.
Comentarii articol (0)