Bilanț 100 de zile de guvernare: România, primul loc la creșterea economică în UE
România se află pe primul loc în Uniunea Europeană la creșterea economică, țara noastră a înregistrat în primul trimestru o creștere economică de 5,9%, cea mai mare din Uniunea Europeană, iar în al doilea trimestru creșterea a fost de 6,1% pe serie brută, potrivit unui document guvernamental.
"Mai mult, FMI a revizuit în creștere, de la 4,2% la 5,5%, estimările privind evoluția economiei românești pentru acest an. Toate instituțiile financiare au revizuit estimările în creștere. Cu siguranță ne îndreptăm spre îndeplinirea unuia dintre principalele obiective ale Programului de guvernare, acela de creștere a PIB cu 5,2% față de cel înregistrat anul trecut. Cel mai probabil vom depăși 6%", se susține în document.
Tot aici se arată că agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul României cu perspectivă stabilă.
Totodată, în text se menționează că a crescut încrederea generală în economie: "Indicele de încredere în economia românească, calculat pe bază de sondaj de către Comisia Europeană, s-a situat în luna septembrie 2017 la 104,9 puncte, cu 1,6 puncte peste nivelul din luna septembrie 2016. În ansamblu, în 2017, indicele de încredere se situează în jurul pragului de 105 puncte, media primelor opt luni (105,1) fiind cu 1,8 puncte peste cea a lunilor corespunzătoare din 2016 și la cel mai ridicat nivel din 2009 până în prezent".
S-a semnat transferul de tehnologie a rachetelor Patriot la Aerostar Bacău
Memorandumul de înţelegere care va permite lansarea programului de înzestrare a armatei cu sisteme Patriot a fost semnat, miercuri, în prezenţa premierului Mihai Tudose.
Premierul Mihai Tudose a participat, la Palatul Victoria, la semnarea Memorandumului de înţelegere între Ministerul Economiei, prin S.C. Aerostar S.A., şi compania americană Raytheon International Defence System, privind colaborarea în domeniul echipamentelor şi componentelor aferente sistemului integrat multilevel de apărare aeriană.
Documentul prevede transferul de tehnologie şi asistenţa tehnică necesară pentru modernizarea şi retehnologizarea echipamentelor existente, precum şi asigurarea suportului tehnic specific pentru sistemele de rachetă Patriot.
Măceșele din Olt, la mare căutare printre străini
Măceşele din Olt se vând pe bani frumoşi în străinătate. Olandezii şi belgienii le cumpără pentru industria farmaceutică, alimentară, dar şi a cosmeticelor. Direcţia Silvică Olt a vândut până acum 140 de tone pentru care a câştigat 120.000 de euro.
De mai mult de o lună, peste o sută de angajaţi ai Direcţiei Silvice Olt străbat pădurile şi câmpurile în căutarea măceşelor. Au cules deja 140 de tone.
Emilian Nica, angajat Ocolul Silvic Caracal: „Se adună foarte greu. Trebuie să le luăm fără codiţe, fără frunze.”
Viorel Gâlcă, angajat Ocolul Silvic Caracal: „Adunăm de pe câmpurile ocolului, de pe marginea pădurii. În jur de 40-50 kg pe zi de persoană.”
Măceşele româneşti au mare căutare în vestul Europei. Tot ce s-a cules până acum a plecat din Olt către Olanda şi Belgia. Iar anul acesta, preţul este cu 25% mai mare decât anul trecut.
Comentarii articol (0)