Bucureștiul, în topul celor mai ieftine orașe din lume
București, Kiev și New Delhi sunt în 2017 pe locul zece în topul celor mai ieftine orașe din lume, arată studiul Worldwide Cost of Living publicat luni de Economist Intelligence Unit (EIU), transmite Agerpres.
Autorii studiului au dat ca exemplu prețul mediu al câtorva produse considerate reprezentative. În medie, în București un kilogram de pâine costă 1,64 dolari (față de 1,76 dolari în urmă cu zece ani), o sticlă de vin de 750 de ml costă 4,57 dolari (față de 4,39 dolari în urmă cu zece ani), un pachet de țigări costă 4,14 dolari (față de 1,61 dolari în urmă cu zece ani) și un litru de benzină costă 1,26 dolari (față de 1,38 dolari în urmă cu zece ani).
Cele mai ieftine orașe din lume conform EIU sunt: Almaty (centrul financiar al Kazahstanului), Lagos (Nigeria) și Bangalore (India).
Pentru al patrulea an consecutiv, Singapore și Hong Kong au fost desemnate cele mai scumpe orașe din lume în 2017. În raportul Worldwide Cost of Living 2017 cinci orașe din Asia sunt în primele zece din lume, pe fondul aprecierii monedei Japoniei, care a propulsat Tokyo și Osaka înapoi în rândul orașelor cu cel mai ridicat cost al nivelului de trai, alături de Singapore și Seul.
Aglomerație la service-urile auto
Cozi de zeci de maşini la service-urile auto din Craiova. Şoferii nu vor ca iarna să îi ia pe nepregătite şi au făcut programări pentru schimbarea anvelopelor de vară. Angajaţii de la service spun că în ultimele zile numărul solicitărilor a crescut de trei ori.
„Aştept să-mi schimb cauciucurile. mi-e teamă să nu vină iarna şi vreau să fiu pregătit”, spune un șofer.
La fel gândesc zeci de şoferi din Craiova, asta deşi în Oltenia nu a căzut deocamdată niciun fulg de zăpadă. Conducătorii auto stau la coadă chiar şi o oră pentru schimbarea anvelopelor de vară cu unele adecvate pentru sezonul rece.
„Am zis că e mai bine mai pe soare, să nu mă prindă vremea rea cu cauciucurile de vară, la o adică să nu am probleme”, justifică unul dintre șoferii care stau la coadă.
În medie, angajaţii service-urilor auto schimbă pe zi anvelopele de la peste 100 de maşini, triplu faţă de săptămânile trecute.
„Vine sezonul rece, oamenii au început să îşi dea seama că este nevoie să-ţi echipeze maşinile cu anvelope de iarnă pentru că anvelopele de iarnă fac diferenţa şi atunci este foarte aglomerat adică”, spune Nicu Lungu, administrator de service auto.
Şoferii cer să fie înlocuite cauciucurilor de vară şi de frica amenzilor.
Când va fi gata noul terminal al Aeroportului din Oradea
Încep lucrările la noul terminal al Aeroportului din Oradea. Firma care a câştigat licitaţia a prezentat deja câteva simulări 3D cu noua construcţie.
Aeroportul din Oradea şi-a triplat numărul de pasageri în primele şase luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Odată cu introducerea unor curse externe cum ar fi Stansted, Girona sau Bergamo, dar şi a celor interne spre Constanţa şi Bucureşti, actualul terminal a devenit suprasolicitat.
Conducerea aeroportului a decis astfel construirea unui terminal nou, în valoare de 22 de milioane de lei, care va avea o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi.
Comentarii articol (0)