Liviu Pop: Trebuie modificată legea, un profesor exclus să nu mai intre în sistem o perioadă
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, spune, referindu-se la cazul profesorului de religie acuzat de o elevă ce se masturba în timpul orei, că trebuie modificată legea Educaţiei astfel încât un profesor care este exclus din învăţământ să nu mai poată intra în sistem o perioadă de timp pentru că acum, în cazul unei situaţii de violenţă în şcoală în care este implicat un cadru didactic, acesta vine la concurs în toamnă şi poate să ocupe acel post pentru că nu are nicio interdicţie.
Liviu Pop a fost prezent vineri, la Constanţa, la o întâlnire cu inspectorii şcolari generali din mai multe judeţe, cu manageri ai şcolilor şi cadre didactice.
El a spus că în cazul profesorului de Religie de la Copşa Mică nu poate anticipa se va finaliza ancheta, apreciind că este un caz greu. “Sunt mai multe măsuri pe care …nu pot să vă spun acum care va fi finalul anchetei de la Sibiu. Este un caz greu, dar sunt convins că alături de colegii mei putem să rezolvăm, modificând Legea Educaţiei Naţionale în aşa fel încât un profesor care este exclus din învăţământ să nu mai poată intra în sistem o perioadă de timp. Astăzi, dacă avem o situaţie de violenţă în şcoală a unui cadru didactic, vine la concurs în toamnă şi poate să ocupe acel post pentru că nu are nicio interdicţie, Codul Muncii spune că dreptul la muncă este unul garantat”, a afirmat ministrul.
Tel Drum cere insolvenţa. Lichidatorul judiciar: "Nu văd motive, câtă vreme societatea e pe profit”
Tel Drum, firma despre care procurorii spun că ar fi controlată de Liviu Dragnea, vrea să intre în insolvenţă. Reprezentanţii companiei au depus la Tribunalul Teleorman o cerere. Au invocat sechestrul impus pentru recuperarea prejudiciului de aproape 33 de milioane de lei. În 2016, firma avea 700 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste două sute de milioane de lei şi profit de două milioane de lei.
Remus Borza, lichidatorul judiciar: „Tel Drum, uitându-mă pe ANAF, e o societate care, în ultimii 10 ani de zile, an de an a înregistrat profit, deci nu ăsta ar fi motivul pentru care îşi cere insolvenţa şi anume faptul că înregistrează pierderi şi datorii. Au fost ani în care făcea profit şi 21 de milioane de lei. Probabil, motivul real al cererii de deschidere a procedurii în insolvenţă rezidă tocmai în acest sechestru penal sau sechestre penale. Daca ai poprire pe conturi nu poţi să-ţi plăteşti nici salariaţii şi cu tot ce înseamnă reţineri de sursă CAS, CASS, TVA, impozit pe profit, nu mai poţi să-ţi plăteşti nici furnizorii de utilităţi, nici furnizorii de materii prime. De regulă, într-o procedură a insolvenţei, cei care suferă şi sunt afectaţi sunt creditorii chirografari care nu au garanţii, aici intră furnizorii de utilităţi, de materiale, partenerii comerciali. Nu văd motive pentru faliment. Câtă vreme societatea e pe profit”.
Un robot angajat la un supermarket din Scoția a fost concediat pe motiv de incompetență
Patronii unui supermarket din Scoţia şi-au concediat robotul pe motiv de incompetenţă. Trebuia să fie o atracţie, dar experimentul nu a funcţionat cum şi-au dorit.
Fabio, robotul umanoid care ocupa un post de asistent în magazin, a fost concediat după numai o săptămână.
Programat să interacţioneze cu oamenii, le adresa complimente şi le spunea glume clienţilor, le oferea chiar şi îmbrăţişări.
Însă după câte se pare, Fabio mai mult îi încurca pe cumpărători şi în ciuda aspectului prietenos, pe unii dintre ei îi speria, cei mai mulţi preferând interacţiunea umană.
Comentarii articol (0)