„Revoluția fiscală”, vinovată de stagnarea economiei. Ce spun experții
România a fost anul trecut statul din Uniunea Europeană cu cea mai mare creştere economică. Am pierdut, însă, titlul de recordmeni în condiţiile în care în primele trei luni ale anului economia românească a bătut pasul pe loc. Românii nu au avut încredere să cheltuiască, explică economiştii.
„România este singura ţară din Uniunea Europeană a cărei economie a stagnat în primele trei luni ale anului, raportat la ultimul trimestru al anului trecut. Bulgaria și Ungaria s-au descurcat mai bine, înregistrând creșteri de 0,8 respectiv 1,2%, potrivit Eurostat. Letonia și Polonia sunt țările care au reușit să-și crească economia cel mai mult comparativ cu finalul lui 2017”, relatează Cristina Sbîrn, jurnalist Digi24.
Dacă, însă, facem comparaţia cu primele trei luni din 2017, Produsul Intern Brut a crescut cu 4,2%, ceea ce ne plasează pe locul 5 la nivelul Uniunii Europene.
Şi în acest caz, ritmul de creştere este mai redus decât în trimestrele anterioare. Reprezentanţii Guvernului spun însă că datele din primele 3 luni nu contează atât de mult în avansul Produsului Intern Brut pe întregul an.
Protocol pentru o nouă zonă metropolitană, cu peste 450.000 locuitori
Dacă ar fi înființată, zona formată din municipiile învecinate Brăila și Galați, situate la 10 kilometri unul de celălalt, ar avea 450.000 de locuitori.
Un număr de opt organizații brăilene și gălățene au semnat un protocol care prevede susținerea înființării și dezvoltării unei regiuni metropolitane între cele două orașe.
Potrivit consilierului municipal Lucian Căprariu (independent) în data de 13 mai a fost semnat Protocolul Dunărea de Jos de un număr de opt organizaţii locale, cu sau fără personalitate juridică: RO100 Curăţăm Galaţiul, Asociaţia Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021, Asociaţia Dumitru Ionescu-Braila, Comunitatea Şoferilor din Galaţi, Salvaţi Centrul Vechi-Braila, Comunitatea Off-road Galaţi, PACT pentru Galaţi, Asociaţia de Turism Proilavia Brăila.
Câtă voce și internet mobil consumă românii
2017 a fost al doilea an consecutiv în care consumul de internet mobil aproape s-a dublat, spune conducerea Autorității pentru Comunicații. Consumul de servicii de voce a fost însă în ușoară scădere.
Un utilizator de internet mobil a consumat în medie peste 1,4 GB/lună pe parcursul anului 2017, aproape dublu faţă de anul precedent, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.
„În România, utilizatorii se bucură atât de tehnologii avansate de acces la internetul mobil, de o bună acoperire, cât şi de o piaţă competitivă şi de preţuri mici, ceea ce se reflectă în consumul tot mai ridicat de internet mobil. În medie, un utilizator de internet mobil a consumat peste 1,4 GB/lună pe parcursul anului 2017, aproape dublu faţă de anul precedent. Este în mod clar efectul intensificării utilizării reţelelor 4G. De asemenea, mă bucur că utilizatorii români au beneficiat din plin şi de intrarea în vigoare a Roamingului ca Acasă în Europa, traficul de voce şi date consumate în roaming înregistrând creşteri spectaculoase. Traficul de internet a crescut de 6 ori, iar apelurile efectuate în roaming s-au triplat”, a declarat Sorin Grindeanu.
Comentarii articol (0)