Fără taxiuri comandate de la aparatele din aeroport
Surpriză neplăcută pentru cei care vor să comande un taxi din Aeroportul Otopeni, prin intermediul aparatelor instalate în terminalul sosiri. Călătorii nu mai pot chema taxiuri pentru că infochioşcurile nu mai funcţionează.
Oamenii au încercat zeci de minute să facă o comandă, dar fără succes. Asta din cauză că zece companii care erau arondate acestui sistem refuză să mai trimită maşini la aeroport. Decizia este o formă de protest faţă de cei care fac transport neautorizat de persoane şi a taximetrelor din Ilfov care funcţionează în Bucureşti, susţin reprezentanţii COTAR. Conducerea aeroportului le transmite clienţilor că pot apela în continuare la taximetrele care sunt parcate în faţa aeroportului.
Degeaba au încercat clienţii aeroportului Otopeni să comande un taxi de la cele şapte infochioşcuri instalate în terminalul sosiri. Pe ecranul aparatelor a apărut mesajul „eroare tehnică”.
Americanii ne recomandă: Faceți-vă un plan coerent de investiții
Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), organizație a firmelor americane din România, susține că avem nevoie de un plan coerent de investiţii de impact pe termen lung. Fundamentat pe baze sustenabile si politici vizionare, planul ar crește potenţialul de dezvoltare economică fără a pune în pericol echilibrele macroeconomice.
“Se impune o schimbare de abordare a creşterii economice, în sensul trecerii de la o abordare cantitativă la una calitativă, care să reflecte modul în care cetăţenii şi companiile resimt progresul economiei. Calitatea vieţii, puterea de cumpărare, calitatea infrastructurii şi a serviciilor publice devin mai importante ca expresie bunăstării într-o economie,” a declarat marți preşedintele AmCham România, Anda Todor.
Conform analizei ”Investiţiile – Coloana vertebrală pentru o dezvoltare economică sustenanbilă a României”, elaborată de experţi din cadrul comunităţii AmCham Romania, pentru a transfera bunăstarea la nivelul cetăţenilor este nevoie de investiţii publice şi private, prin accelerarea absorbţiei fondurilor UE, prin atragerea de investiţii străine, dezvoltarea pieţei de capital şi prin stimularea cererii şi ofertei.
Indicele Robor la trei luni a crescut din nou
Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,75%, potrivit datelor publicate marţi de Banca Naţională a României (BNR).
Robor la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.
Luni, indicele a stagnat la 2,74%.
Joi, 10 mai, indicele a crescut la 2,75%, cel mai mare nivel din 15 octombrie 2014, când a fost 2,77%.
Indicele a crescut accelerat începând din 13 aprilie, când a atins nivelul de 2,07%.
Totodată, valoarea indicelui Robor la şase luni a stagnat marţi la 2,89%.
Comentarii articol (0)