Pepenii de Dăbuleni au ajuns mai devreme în pieţe
Pepenii de Dăbuleni au ajuns deja în pieţele din ţară. S-au copt cu cel puţin 10 zile mai devreme decât ar fi fost normal. Cultivatorii explică fenomentul prin vremea deosebit de caldă de la sfârşitul primăverii.
Roşii şi gustoşi, pepenii de Dăbuleni şi-au făcut deja apariţia pe tarabe, cu zece zile mai devreme decât de obicei.
Aurelia Diaconu, director staţiune de cercetare: Anul acesta am avut un an atipic. Deşi zăpada a persistat până la sfârşitul lunii martie, în luna aprilie am intrat direct în vară, ceea ce a făcut ca solurile să se încălzească foarte uşor.
Producţia timpurie nu este singura veste bună pentru cei 2.000 de productori din Dăbuleni. Au primit deja şi primele cereri din străinătate.
În reparație de opt ani. Din nou restricții pe podul Agigea
Intrat în reparații în 2010, podul Agigea (legătura rutieră Constanța - Mangalia) nu este nici acum gata. Circulația pe pod va face obiectul diferitor restricțiide circulație, cel puțin până pe 16 iunie.
Circulaţia rutieră pe podul Agigea va fi restricţionată joi pe banda 1 aferentă sensului de deplasare Constanţa - Agigea, respectiv Agigea - Constanţa, în intervalul orar 9:00 - 16:00, în vederea execuţiei de lucrări de reparaţii beton la pilonul central al podului, informează, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.ro.
"Astăzi, 06.06.2018, până la ora 16:00, circulaţia rutieră este restricţionată pe benzile centrale aferente podului Agigea. De asemenea, mâine, 07.06.2018, în intervalul orar 09:00 - 16:00, va fi restricţionată circulaţia rutieră pe banda 1, aferentă sensului de deplasare Constanţa - Agigea, respectiv Agigea-Constanţa. Aceste restricţii sunt instituite în vederea execuţiei de lucrări de reparaţii beton la pilonul central al podului", spune CNAIR, într-un comunicat.
FMI recomandă României o disciplină fiscală mai precaută
O disciplină fiscală mai precaută ar ajuta la reechilibrarea economiei României şi ar reduce povara asupra politicii monetare, se arată în documentul publicat miercuri de Fondul Monetar Internaţional (FMI) la sfârşitul consultărilor cu România în baza Articolului IV.
În contextul creşterii economice solide, directorii FMI recomandă o ţintă fiscală sub ţinta bugetară pe 2018, de 3% din PIB, şi observă că probabil ar putea fi necesare măsuri fiscale suplimentare pentru a atinge acest obiectiv.
Oficialii FMI încurajează reformele fiscale pentru a asigura îndeplinirea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO) al României. Ei au subliniat necesitatea de a se evita noi reduceri de taxe, de a se majora salariile şi pensiile într-un ritm moderat şi de a revizui implementarea Legii salarizării unitare şi a modificărilor în sistemul de pensii în linie cu spaţiul fiscal disponibil şi obiectivele fiscale pe terme mediu.
Comentarii articol (0)