De ce “America First” înseamnă "Europa unită"
Unul dintre argumentele principale pentru decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană este că această țară va fi putea să-și negocieze mai bine tratatele comerciale cu alte țări - și chiar cu Europa - dacă este pe cont propriu. Conform unor susținători ai Brexit, precum ministrul de externe Boris Johnson, din cauza faptului că membrii UE sunt prea divizați și preocupați de propriile crize pentru a mai apăra integritatea proiectului european, “există o singură cale pentru a obține schimbarea pe care o dorim - votul pentru ieșirea din UE.”
Dar acum, când a rămas mai puțin de un an până la “ziua Brexit”, când Marea Britanie își va pierde calitatea de membru al UE, devine clar că speranțele guvernului britanic de a “dezbina și cuceri” economia UE s-au spulberat. Statele membre UE au rămas surprinzător de unite în cursul negocierilor pentru Brexit. Și, chiar dacă Brexitul în sine nu este un motiv de bucurie, acest proces a arătat că Europa e mai puternică când e atacată.
Dragoş Anastasiu: 33% din angajaţii statului stau degeaba, dar cei care muncesc îi susțin
33% din angajaţii statului stau degeaba şi alţi 33% trebuie supravegheaţi ca să îşi facă treaba. Iar ceilalţi, care muncesc, manifestă o solidaritate ciudată cu ei, de tip colectivism de pe vremuri. Aşa sună analiza antreprenorului Dragoş Anastasiu, invitatul emisiunii În faţa ta.
Dragoş Anastasiu, antreprenor: "Ce aud de la cei care au fost în interior: avem undeva la 33% oameni care nu fac aproape nimic. 33% oameni care fac dacă stai cu biciul, 33 oameni care fac. Asta înseamnă că dacă renunți la 30% din aparatul bugetar nu se întâmplă mare lucru, întrebarea e cum îi depistezi?
Când vine șeful și zice: hai să ne despărțim de colegii care nu fac nimic intervine mila. Cine are mila asta? Ăia 33 care fac treaba. Avem sentimentul de colectivism în noi. Ăia care sunt buni și ar putea fi plătiți cu 33% mai mult, din solidaritate prost înțeleasă îi păstrează și pe ceilalți".
Samsung a anunțat prețul telefonului pliabil pe care îl va lansa la începutul anului viitor
Samsung se pregăteşte să scoată pe piaţă primul telefon inteligent pliabil. Iar preţul va fi unul pe măsură - aproape două mii de dolari, dublu faţă de cât costă acum cele mai scumpe modele de pe piaţă, vârfurile de gamă ale celor de la Samsung şi Apple.
Viitorul smartphone a fost deja prezentat de Samsung în privat și sub protecția unui acord de nepublicare câtorva jurnaliști la ediția din acest an a Consumer Electronics Show.
Noul model ar urma să poarte numele nu tocmai original de... Galaxy X. Cam te trimite cu gândul la principalul rival - Apple. Surse citate de presa de specialitate susţin că producția va începe în luna noiembrie, ceea ce înseamnă că lansarea pe piață va avea loc în prima parte a anului viitor.
Comentarii articol (0)