Toamna aceasta vor avea loc, pe lângă un examen de admitere în notariat și un examen pentru schimbarea sediilor birourilor notarial, și un examen pentru definitivarea notarilor stagiari și unul de admitere în profesie pentru persoanele care au cel puțin șase ani vechime în funcții de specialitate juridică.
Conform anunțului INR, examenul de definitivat se va ține pe 16 și 18 octombrie, iar taxa de înscriere e de 2.000 de lei. Dosarul de înscriere se depune la sediul Camerei în a cărei circumscripție se află postul pentru care stagiarul a susținut examenul sau concursul de dobândire a calității de notar stagiar, până la data de 14 septembrie 2018, inclusiv.
Posturile de notar public pentru care se organizează examen de definitivat sunt listate aici (un total de 58 de posturi).
Dosarul de înscriere trebuie să includă documente care să ateste îndeplinirea condițiilor legale pentru dobândirea calității de notar public. Printre altele, candidații au nevoie de o copie certificată pentru conformitate cu originalul a diplomei de licență în drept obținută în România (însoțită de foaia matricolă, respectiv suplimentul la diplomă), certificatul de cazier judiciar sau echivalentul acestuia, certificatul de promovare a examenului/concursului de dobândire a calității de notar stagiar și dovada achitării taxei de înscriere la examen. Lista completă a actelor necesare este disponibilă în fișierul anexat articolului.
Apoi, concursul de admitere în funcția de notar public pentru cei care au măcar șase ani vechime în funcții de specialitate juridică se va ține pe 17 și 19 octombrie, potrivit anunțului INR. Și aici, dosarele se vor putea depune până pe 14 septembrie, la sediul Camerei în a cărei circumscripție se află postul pentru care se candidează (lista celor 9 posturi pentru care se ține concursul e disponibilă aici). Taxa de înscriere e în valoare de 4.000 de lei.
Dosarul de concurs trebuie să includă, printre altele, o copie certificată pentru conformitate cu originalul a diplomei de licență în drept obținută în România (însoțită de foaia matricolă, respectiv suplimentul la diplomă), certificatul medical și avizul psihologic, precum și o copie certificată pentru conformitate cu originalul a contractului de muncă din care să rezulte exercitarea timp de șase ani a funcțiilor de specialitate juridică. Lista completă poate fi consultată, de asemenea, în fișierul anexat articolului.
Notă: Tematica și bibliografia pentru cele două concursuri poate fi consultată aici.
Comentarii articol (1)