Din cauza unor probleme de conectare între serverele Poliției Române și cele ale INTERPOL, Registrul Auto Român a fost nevoit să suspende temporar înmatriculările mașinilor second-hand. Procedura a fost reluată după remedierea problemelor de la IGPR, iar instituția anunță cum pot intra în posesia CIV clienții care au fost în imposibilitate să o primească.
ACTUALIZARE - RAR a anunțat pe Facebook că a reluat procedura de înmatriculare pentru mașinile second-hand:
„Stimati clienti,
Va informam ca nefunctionalitatea conexiunilor intre serverele IGPR si cele ale INTERPOL s-a remediat.
Din acest moment RAR a reluat procedurile de lucru in vederea eliberarii cartilor de identitate!
Toti clientii care au fost in imposibilitatea de a primi CIV vor fi contactati personal de operatorii nostri si informati in legatura cu momentul in care pot veni sa ridice Cartile de Identitate.
Va multumim pentru intelegere!”
Doar doi din zece români își mai fac cumpărăturile la piață
Pieţele au pierdut lupta cu hipermarketul, iar asta se vede în starea economiei, spun specialiştii. Doar doi din zece români îşi fac cumpărăturile din piaţă. Este un procent foarte mic, având în vedere că majoritatea micilor producători îşi vând acolo recolta. Economiştii spun că fiecare kilogram cumpărat de la producătorii autohtoni ajută la reducerea deficitului comercial. Practic, importurile de legume şi fructe ar fi mai mici dacă românii ar merge mai des la piaţă.
Românii s-au obişnuit să-şi facă piaţa la supermarket. 80% dintre români merg în marile magazine pentru coşul zilnic:
-Încerc cât mai mult din piață, dar de cele mai multe ori câștigă supermarketul, pentru că e la îndemână.
-În felul acesta economisesc mai mult timp, le am pe toate adunate într un loc, e mult mai comod.
-Dacă mă duc la piață zice: domne, da nu mai alege, că nu ai muncit dumneata pe ele, cu toate că eu îi dau banul.
Cât va mai creşte inflaţia. ANALIZĂ şi explicaţii pe înţelesul tuturor
România a înregistrat luna trecută cea mai mare creştere a preţurilor din toată Uniunea Europeană. Institutul comunitar de statistică a calculat inflaţia la 4,7 la sută. Este a cincea lună la rând în care avem cea mai mare inflaţie dintre statele membre ale Uniunii. După noi urmează Estonia, cu o rată de 3,9% şi Ungaria, unde preţurile au crescut, în medie, cu 3,2 procente. La nivelul Uniunii Europene, rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 2%.
Rata inflaţiei nu poate fi imputată Guvernului, spunea, în urmă cu trei săptămâni, premierul. Viorica Dăncilă chiar susţinea că România merită să fie considerată "Tigrul Uniunii Europene", datorită creşterii economice record.
Pe de altă parte, Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu spunea că scumpirile se vor mai tempera undeva, spre sfârşitul anului, iar creşerea ratei inflaţiei este un fenomen care nu putea fi evitat.
Comentarii articol (0)