România, primul loc în UE la creșterea numărului de angajați la stat
România e pe primul loc în Uniunea Europeană în privinţa creşterii numărului de angajaţi la stat. Acesta a crescut spectaculos în perioada 2000-2016, potrivit unei analize Eurostat.
În ultimii 16 ani, România a avut una dintre cele mai rapide creşteri. Dacă în 2010 ponderea bugetarilor din totalul populaţiei ocupate era de 12 la sută, în 2016 aceasta ajungea la 16 procente. Un nivel similar a fost înregistrat, în urmă cu doi ani, şi la nivelul întregii Uniuni Europene, potrivit celor mai recente cifre publicate de Eurostat.
Orașele în care vor românii să locuiască. Bucureștiul nu mai e în top trei
Marile oraşe ale ţării vor atrage, în următorii ani, de trei ori mai mulţi oameni decât Capitala. Banca Mondială estimează că 700.000 de români vor prefera să locuiască în Cluj, Timişoara, Iaşi şi Braşov, în defavoarea Bucureştiului. Asta deşi Capitala rămâne principalul pol de dezvoltare al ţării.
„În viitorul apropiat, aproximativ 261.000 de oameni se vor muta la Cluj-Napoca, spun bancherii. Numărul estimat depășește valul migrației spre București și asta pentru că doar aproximativ 246.000 de oameni se gândesc să se mute în Capitală”, relatează Mihaela Crețu, jurnalist Digi24.
„Am venit din București. Oamenii sunt mai relaxați, Bucureștiul s-a aglomerat foarte tare”, spune un tânăr care s-a mutat în Cluj-Napoca.
Pe lângă faptul că este un renumit centru universitar, oraşul din inima Transilvaniei este raiul specialiştilor în calculatoare.
Preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acţiuni la Şantierul Naval Mangalia reprezintă o "reuşită importantă" a statului român, a declarat, marţi, premierul Viorica Dăncilă.
"Aş vrea să subliniez preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acţiuni la Şantierul Naval Mangalia. Este o reuşită importantă a statului român pentru că permite control asupra unui obiectiv industrial de importanţă strategică la Marea Neagră. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, statul român a preluat controlul asupra unui obiectiv strategic industrial.
Parteneriatul dintre Ministerul Economiei, prin Şantierul Naval 2 Mai, şi grupul olandez Damen va revitaliza activitatea şantierului şi va face posibil ca la Mangalia să se realizeze produse importante, nave cu valoare adăugată mare care produc un plus şi pentru economia locală şi pentru economia naţională şi care permit, de asemenea, integrarea pe orizontală a altor operatori economici din România", a afirmat prim-ministrul, în debutul şedinţei Guvernului.
Comentarii articol (0)