Capcanele cardurilor de cumpărături. Cum pot fi evitate
Mult mai uşor de obţinut decât un credit de consum, un card de cumpărături poate fi plin de capcane dacă nu e folosit "corect". Dobânzile pot ajunge până la 30% dacă rata nu este plătită la timp sau dacă, în loc de rată, clientul achită doar suma minimă de rambursat comunicată de bancă.
Cardul de credit îi oferă numeroase avantaje posesorului, dar dacă nu este folosit cum trebuie se poate tranforma într-o povară.
Client: Nu a fost o experinţă foarte bună pentru mine, pentru că aveam şi alte credite şi contribuia foarte mult acest card la analiza unui credit nou. În sensul că îmi trăgea foarte mult în jos veniturile, din cauza ratei cardului de credit. În schimb, m-am folosit de el, am luat bunurile de care aveam nevoie, am încercat să achit la termen pentru a nu plăti acea dobândă foarte mare. Am încercat şi am şi reuşit în cea mai mare parte.
George Maior a discutat cu secretarul american al energiei pe tema legii offshore
Ambasadorul României la Washington, George Maior, a avut o întrevedere cu secretarul american al energiei, Rick Perry, iar discuţiile au vizat legea offshore adoptată de Parlament. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că întâlnirea este un lucru uzual pentru două state care sunt aliate, iar secretarul american s-a asigurat că există o concordanţă între textul legii offshore şi anexa pe baza căreia se fac acele calcule pentru deducerea cheltuielilor din exploatări, relatează News.ro.
„Cei doi interlocutori (George Maior şi Rick Perry - n.r.) au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România. În context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul faţă de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia Summit-ului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.
Pasagerii afectaţi de greva Ryanair ar putea primi compensaţii de peste 33 milioane euro
Peste 120.000 de pasageri au fost afectaţi de grevele personalului operatorului Ryanair din luna iulie, iar dacă pasagerii afectaţi ar cere despăgubiri prin companiile de specialitate, aceştia ar putea încasa peste 33 milioane euro, potrivit datelor AirHelp, companie specializată în obţinerea de compensaţii pentru pasagerii companiilor aeriene.
„Sezonul de călătorii din acest an înregistrează perturbări ale zborurilor în întreaga Europă, cauzate în special de zborurile anulate şi întârziate ca urmare a grevelor. AirHelp, compania principală de compensare a zborurilor, a analizat ce sumă ar trebui să pună deoparte Ryanair pentru a compensa pasagerii şi încurajează turiştii afectaţi să-şi afirme dreptul la compensaţii financiare”, a informat AirHelp, citat de News.ro.
În doar opt zile de grevă, 120.000 de pasageri ar putea primi în jur de 33 de milioane de euro în total drept compensaţii ca urmare a anulărilor sau întârzierilor zborurilor Ryanair, cauzate de greva personalului.
Comentarii articol (0)