Olguţa Vasilescu: Este exclus să se elimine salariul minim pe economie
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi-a exprimat o părere personală, mai apropiată de mediul de afaceri, atunci când a vorbit de eliminarea salariului minim în sectorul privat, însă această măsură este exclusă, nefiind în programul de guvernare, a declarat luni ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.
"Este exclus, exclus, exclus să se elimine salariul minim pe economie. Nu există în programul de guvernare. Noi avem un ritm de creştere anual care există în programul de guvernare scris. Aşa vom face, cum am aplicat până acum, cel puţin la Ministerul Muncii tot ceea ce scrie în programul de guvernare, aşa se va întâmpla şi de acum înainte. Domnul Teodorovici şi-a exprimat o părere personală mai apropiată de mediul de afaceri. Pe noi ne interesează foarte mult salariatul şi ce duce el acasă, pentru că, dacă lăsăm o nebuloasă totală, în care nu mai există acest salariu minim, de altfel există, cred, trei ţări în Uniunea Europeană, care nu au salariu minim (...) Nu va fi adoptată. A fost o părere personală. El a spus cum ar vedea dumnealui, dar deocamdată dumnealui este ministru într-un guvern ce are un program de guvernare aprobat de Parlamentul României. Dumnealui şi-a exprimat o opinie personală. Toţi putem să avem păreri personale, dar ceea ce scrie în programul de guvernare se aplică", a spus Olguţa Vasilescu, la România TV.
Pesta porcină avansează cu aproape 20 de km pe săptămână
Împușcarea întregului efectiv de porci mistreți, incendierea controlată a lanurilor de porumb după recoltare sau stabilirea unui cordon de siguranță de maxim 20 de kilometri între județele afectate. Acestea sunt propunerile pe care autoritățile județene din Arad le dau ca pachet de prevenție. Au fost semnalate deja mai multe focare de infecție în județul învecinat, Bihor.
Pesta porcină avansează cu aproape 20 de km pe săptămână. Chiar dacă deocamdată nu există suspiciuni în județul Arad, autorităţile propun un plan de intervenție imediată.
Andrei Ando - director de comunicare și strategii la C.J. Arad: „Ne-am gândit și la stimulente financiare pentru vânătorii care recoltează exemplarele de mistreți și ne-am gândit inclusiv la îngrădirea perimetrelor unor județe cu gard electric pentru a limita efectele migrației și posibilitatea de migrare a efectivelor de animale".
Perioadă dificilă pentru industria Germaniei
Tensiunile comerciale și discuțiile privind taxele impuse de Statele Unite pe importurile din Uniunea Europeană lovesc din plin industria din Germania. Comenzile din afara zonei euro pentru fabricile nemțești au scăzut considerabil în luna iunie.
Ministrul german al economiei confirmă și el datele negative, ba chiar spune că întregul an a fost unul nefavorabil exporturilor în afara zonei euro. Semnalele nu sunt bune nici pentru perioada următoare, atrag atenția și specialiștii din piață.
Comenzile pentru fabricile din industria germană au plonjat în iunie, împinse de o scădere abruptă în cererea din afara zonei euro, semn că tensiunile comerciale dintre Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană afectează investițiile companiilor.
Comentarii articol (0)