Leul, singura monedă din estul Europei care se devalorizează
Activele românești au avut cea mai proastă performanță din regiunea Europei Centrale și de Est pentru a doua săptămână la rând.
Leul s-a depreciat la un nou minim istoric și dobânzile la titlurile de stat au crescut ca urmare a măsurilor fiscale neconvenționale luate de Guvern, printre care și o taxă pe active bancare de 1,2%, inclusiv pentru titlurile de stat, potrivit economiștilor de la Erste Bank.
Ce se va scumpi în România în cazul unui Brexit fără acord
Românii ar putea suporta în curând noi scumpiri. Vom plăti mai mult pentru medicamente, haine şi maşini. Motivul: ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Transportatorii au calculat că mărfurile aduse din Regatul Unit vor costa mai mult din cauza creşterii tarifelor de transport. Iar la asta se vor adăuga noile taxe vamale ce vor fi impuse dupa Brexit.
Lipsa unui acord privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a adâncit incertitudinile privind viitorul relaţiei cu Regatul Unit. Singura certitudine este că toate produsele pe care le importăm din această ţară vor fi mai scumpe.
Eurostat: Aproape 30% dintre tinerii români care muncesc, în continuare expuși riscului de sărăcie
Aproape o treime (28,2%) dintre tinerii din România cu vârsta între 18 şi 24 de ani care munceau în anul 2017 erau expuşi riscului de sărăcie, acesta fiind cel mai ridicat procent din Uniunea Europeană, în condiţiile în care media din UE este de 11%, arată datele publicate marţi de Eurostat.
Alte state membre în care riscul de sărăcie în rândul tinerilor care lucrează este unul ridicat sunt: Luxemburg (20%), Danemarca (19,1%), Spania (19%) şi Estonia (18,4%). La polul opus, în trei state membre riscul de sărăcie în rândul tinerilor care lucrează este mai mic de 5%, respectiv Cehia (1,5%), Slovacia (3,8%) şi Finlanda (4,2 %).
Comentarii articol (0)