După cum anunțam săptămâna trecută, în contextul declarării stării de urgență și închiderii școlilor din pricina pandemiei generate de coronavirus, TVR, în parteneriat cu Ministerul Educației demarează proiectul Teleșcoala, menit să îi țină conectați pe elevi la programa școlară pentru a trece cu bine de examenele care îi așteaptă (bacalaureatul și examenele naționale).
Teleșcoala vine acum într-o nouă versiune ce poate fi văzută atât la televizor (TVR2, TVR3), cât și pe canalul de Youtube al TVR, pe TVR+ și pe site-ul tvr.ro.
De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare:
- 9:00-10:00, ore de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a;
- 15:00-16:00, două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie, pentru clasa a XII-a.
Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.
"Teleşcoala este un program special pentru vremuri speciale! Sunt idei de mult apărute în TVR care s-au întâlnit acum cu alte idei născute din necesitate (…) Şi trebuie să ştiţi că acest program este bazat în întregime pe voluntariat - şi din partea profesorilor şi din partea colegilor din TVR”, a spus Camelia Boştină, producătorul emisiunii.
Emisiune de tradiţie, Teleşcoala a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor '70 şi timp de un deceniu a fost urmărită de mulți elevi.
"Programele gen "Curs de limba...", care aveau integrate în cuprinsul lor şi filme scurte pentru o mai uşoară însuşire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor maturi. Din program nu lipseau nici ediţiile dedicate ştiinţelor exacte, unde se făceau demonstraţii la retroproiector", se arată într-un comunicat publicat de televiziunea română.
Comentarii articol (0)