„Ministerul Educației și Cercetării a agreat cu partenerii educaționali -- reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor --, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar și universitar 2019/2020. În contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări”, scrie în comunicatul respectiv.
Astfel, referitor la Evaluarea Națională și Bacalaureat, acestea ar urma să fie susținute în cursul lunii iulie, iar programele de examen nu vor ține cont de materia aferentă semestrului al doilea.
Totodată, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare și simulările examenelor naționale vor fi anulate, inclusiv sesiunea specială a Bacalaureatului pentru olimpici.
Situația școlară a elevilor va fi încheiată cu cel puțin două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul, iar tezele din semestrul al doilea vor avea în vedere numai materia studiată până la data de 11 martie.
În plus, calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare și grădiniță vor fi decalate.
Calendarele pentru toate acestea vor fi anunțate la momentul la care cursurile școlare vor fi reluate.
Referitor la învățământul superior, în comunicat scrie că activitățile se desfășoară online, iar cele ce presupun interacțiunea în persoană vor fi recuperate intensiv după ce se termină starea de urgență.
Admiterea la licență se va face după susținerea Bacalaureatului, iar admiterea la masterat și doctorat se va face după susținerea examenului de licență sau disertație.
Perioada stării de urgență, care ar trebui să se termine pe 14 aprilie, va fi prelungită cu 30 de zile, adică până la jumătatea lunii mai.
Comentarii articol (0)