Cum vom călători cu avionul după pandemia de coronavirus
Este clar că zborul cu avionul va arăta altfel după pandemia de coronavirus, iar în timp ce unele companii aeriene iau în calcul scoaterea scaunului din mijloc, astfel încât pasagerii să nu stea atât de aproape unul de celălalt, o companie care se ocupă cu amenajarea interioară a aeronavelor propune câteva concepte pentru adaptarea avioanelor care transportă pasageri la clasa economică.
Designerii italieni de la Aviointeriors au prezentat două noi modele de scaune menite să păstreze o distanță sigură între pasageri „în conformitate cu noile cerințe”, fără a compromite prea mult din spațiul de la bord, în condițiile în care reprezentanții companiilor low-cost anunță deja că nu sunt de acord să lase un scaun gol, pentru a respecta măsurile de distanțare socială.
Ce spune consumul de curent despre comportamentul oamenilor în timpul pandemiei
Viața în carantină înseamnă trezirea la o oră târzie, statul până noaptea târziu și leneveala în timpul după-amiezii. Acestea sunt informațiile extrase din datele furnizate de piețele europene de energie, acolo unde restricțiile de activitate au condus la o schimbare largă a rutinei de zi cu zi în cazul a sute de milioane de oameni, potrivit Bloomberg.
În New York, consumul de electricitate a scăzut cu până la 18%, la ora 8 dimineața, față de vremurile normale. Tokyo și trei prefecturi din apropiere au înregistrat o scădere de 5% în consumul de energie din timpul săptămânii, după ce Japonia a declarat stare de urgență pe 7 aprilie, potrivit TESLA, o companie de prognoze în domeniul energiei.
Experiența Italiei arată această tendință cel mai clar, de când limitările au început pe 5 martie, înaintea oricărei țări europene. Datele furnizate de operatorul de rețea Terna SpA dau indicii despre ce alte locuri încep să resimtă acum.
Toate măsurile propuse de România pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus au fost aprobate de către Comisia Europeană. Iar de la anul, pentru prima oară, va exista un Program Operațional dedicat exclusiv sănătății.
„Vestea bună pentru români este că din anul 2021 va exista pentru prima oară un Program Operațional dedicat exclusiv sănătății, cu un buget de aproximativ 4,5 miliarde de euro”, a anunțat ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș. Ulterior, el a declarat la Digi24 că Programul Operaţional de Sănătate ar putea deveni funcţional începând cu primul trimestru al anului viitor.
Comentarii articol (0)