Cum s-ar putea redeschide birourile. Explicaţiile profesorului Alexandru Rafila
Odată cu ieşirea din starea de urgenţă, ar putea reîncepe şi activitatea clădirilor de birouri. Un pas important pentru reluarea activităţii economice, care trebuie făcut cu îndeplinirea unor condiţii. Iată ce recomadă profesorul Alexandru Rafila pentru munca în open-space.
„Trebuie în primul rând să le facă ture, să stea mai puţin, ideal e să ai jumătate din efectiv şi dacă poţi să ai separatoare, care nu înseamnă să faci neapărat pereţi, dar nişte separatoare, care pot fi şi transparente, care trebuie şterse periodic”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Mediafax.
Profesorul Rafila spune că igiena şi curăţenia nu sunt ca şamponul, 2 în 1, ele trebuie făcute temeinic şi, pentru asta, trebuie să existe personal dedicat.
Guvernul a modificat sumele pentru persoanele carantinate în hoteluri. Reacţia hotelierilor
Guvernul a dat o hotărâre de guvern prin care modifică sumele acordate pentru românii care vin din zonele roşii. Acum, hotelierii vor primi 230 de lei de cameră şi nu de persoană aşa cum stabiliseră guvernanţii în martie. Preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România spune că această schimbare nu afectează în mod radical. A fost o salvare pentru hoteluri, măcar au încasat ceva în această perioadă, spune Călin Ile.
Ca să rezolve problema carantinei pentru cetățenii români veniți din zonele roșii ale Europei, autoritățile române, în speță Prefecturile și Direcțiile de Sănătate Publică, au chemat hotelierii la negocieri. La începutul epidemiei în România, statul dădea 230 de lei de persoană hotelurilor.
Numai că săptămâna trecută lucrurile s-au schimbat. Printr-o hotărâre de guvern, executivul a decis să dea 230 de lei de cameră, nu de persoană aşa cum era până acum.
Soluția pentru ca aglomerația de la metrou să nu mai existe este decalarea programului de lucru, spre Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.
Alexandru Rafila spune că, uneori, cozile de la metrou dădeau impresia că sunt „adunări populare”, menționând că „aici nu sunt soluții decât împreună cu autoritățile locale”.
„Soluția este una singură: decalarea programului de lucru, dar trebuie coordonat. Oamenii încep, să spunem, între 6:30 și 9:30, deci fragmentarea orelor de începere și implicit a celor de terminare vor fi decalate. Suplimentarea transportului de suprafață este foarte importantă și trebuie să respecte același ciclu, de aceea coordonarea între diverși angajatori mari, autoritățile locale și cei care coordonează activitatea de transport este foarte importantă”, a explicat specialistul în sănătate publică, la Digi24.
Comentarii articol (0)